banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

G-20 Zirvesi başladı

Türkiye’nin dönem başkanlığında gerçekleştirilecek ve 2 gün sürecek zirve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın heyet devlet başkanlarını karşılaması ve aile fotoğrafı çekimiyle başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşılama platformunda G-20 liderlerinin her biri ile tokalaşarak fotoğraf çektirdi ve kendileri ile kısa sohbette bulundu.

Tüm liderlerin zirvenin yapıldığı Regnum Otel’e ulaşmasının ardından, dünyanın en büyük ilk 20 ekonomisini oluşturan ve zirveye katılan Almanya, ABD, Arjantin, Avustralya, Brezilya, Çin, Endonezya, Fransa, Güney Afrika, Güney Kore, Hindistan, İngiltere, İtalya, Japonya, Kanada, Meksika, Rusya, Suudi Arabistan ve Türkiye’nin liderleri ile Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı, birlikte aile fotoğrafı çektirdi.

Zirveye dünyanın en gelişmiş ekonomilerine sahip G20 ülkelerinin yanı sıra Azerbaycan, İspanya, Malezya, Senegal, Singapur ve Zimbabve de katılıyor.

Antalya Belek’te düzenlenen zirve için katılımcılar Regnum Otel'e geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, liderleri otel önünde hazırlanan platformda karşıladı. Erdoğan ile tokalaşan liderler, aile fotoğrafı çekimi yapılan platforma geçti.

10 binden fazla kişinin katılacağı zirveyi 2 bin 469 basın mensubunu takip edecek.

Aile fotoğrafında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sol yanında ABD Başkanı Obama, sağında ise G20 2016 Dönem Başkanı Çin Devlet Başkanı Cinping yer aldı.

Fotoğraf çekiminin ardından "Kalkınma ve İklim Değişikliği" başlıklı çalışma yemeğine geçildi.

Liderlerin bir araya geleceği oturumların yanı sıra Türkiye’nin Dönem Başkanlığı’nın girişimiyle hayata geçirilen “Kadın-20” başlıklı açılım grubu da Zirvede yer alacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Liderler ve Eşleri onuruna vereceği resepsiyonun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ev sahipliğindeki akşam yemeğinde bu kez “Küresel Sınamalar: Terörizm, Mülteci Krizi” konusu tartışılacak.

İkinci gün

Zirvenin ikinci gününde Liderler “Dayanıklılığın Artırılması” başlıklı oturumda finansal düzenlemeler, uluslararası vergi gündemi, yolsuzlukla mücadele ve IMF reformu konularını değerlendirecek.

Verilecek öğle yemeğinde ise ticaret ve enerji konuları ele alınacak ve Antalya Eylem Planı kabul edilecek.

Zirve, 2016 yılında G20 Dönem Başkanlığını üstlenecek olan Çin’in Devlet Başkanı tarafından yapılacak sunum ile sona erecek.

Antalya Zirvesi sonuçları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından düzenlenecek basın toplantısı ile dünya kamuoyuna duyurulacak.  

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.