banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP Urfa Balıklıgöl PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı

'Furkan Doğan ile Yasin Börü'yü katleden zihniyet aynıdır'

6-7 Ekim 2014’te HDP'nin sokağa çıkma çağrısının ardından yaşanan saldırılarda Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilişinin yıldönümünde açıklamalarda bulunan İHH Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Emir Arslan, Mavi Marmara’da Furkan Doğan’ı şehit eden zihniyet ile Yasin Börü’yü şehit eden zihniyetin aynı olduğunu söyledi.

6-7 Ekim saldırılarının üzerinden bir yıl geçerken, o günlerde yaşananlar hâlâ hafızalardaki tazeliğini koruyor. İslami STK ve dindar kimlikli şahsiyetler başta olmak üzere, özellikle HÜDA PAR ve çevresini hedef alan PKK/HDP’liler, fakirlere kurban eti dağıtan Yasin Börü ve arkadaşlarını büyük bir barbarlık ve eşi görülmemiş bir vahşetle katlettiler.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Emir Arslan, 6-7 Ekim olaylarının yıldönümünde İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) açıklamalarda bulundu.

Mavi Marmara gemisinde bulunan Furkan Doğan ile Kurban bayramı günü fakirlere et dağıtan Yasin Börü ve arkadaşlarının amacının aynı olduğunu belirten Arslan,  onları katledenlerin amaçlarının ve zihniyetlerinin aynı olduğuna vurgu yaptı.

“Yüzyıllardır bu coğrafya, harcı İslam olan bir coğrafyadır”

Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarına Allah’tan rahmet dileyen Arslan, “Maalesef bu coğrafya acılı bir coğrafyadır. Bu coğrafyada gerçekten birlik ve beraberliğin olmaması için ciddi projeler üretiliyor. Yüzyıllardır bu coğrafya, harcı İslam olan bir coğrafyadır. Bizler bu coğrafyada İslam sayesinde, Kur’an ve sünnet sayesinde ayakta durmuş ve birlik beraberliği sağlamışız. Hatta et ve tırnağın çok ötesinde bir birlik, beraberlik sergilemişiz. Bunun somut örnekleri de vardır. Ama maalesef dünyayı yöneten güçler bu bölgede birlik ve beraberliğin olmaması için ciddi çabalar sarf ediyorlar.” dedi.

“Bölgede de bu güçlerin taşeronları ve işbirlikçileri var”

Arslan, “Bundan dolayı kaşınabilecek ve sıkıntı uyandıracak ne kadar konu varsa kaşınıyor ve sorun haline getiriliyor. Bölgede de bu güçlerin taşeronları ve işbirlikçileri var. Bunlar onlardan emir aldığı için bu eylemleri gerçekleştiriyor. Kardeşliği zedeleyici ve ümmet bilincini bitirici eylemler yapıyorlar. 6-7 Ekim olayları da buna benzer bir olaydı.” ifadelerini kullandı.

Furkan Doğan’a yapılanın aynısı Yasin Börü ve arkadaşlarına yapıldı

Furkan Doğan ile Gazze gönüllerinin Gazze’ye yardım amacıyla yola çıktığı gibi, Yasin Börü ile arkadaşlarının da fakirlere yardım amacıyla yola çıktığını belirten Arslan, “Biz inancımız gereği yeryüzünde nerede bir mazlum varsa bu ilke ile hareket eden yapılarız. Bunun somut örneklerden birisi de Mavi Marmara olayıdır. Gazze’ye yardım amacıyla yola çıkılmıştı. Ama maalesef İsrail ve dünyayı yönetmeye yeltenen güçler aynı zulmü orada da yaptılar. Bu olayda Furkan Doğan’ımızı ve 9 tane kardeşimizi hunharca şehit ettiler. Ellerinde her hangi bir silah, savaş unsuru ve suç aleti olabilecek hiçbir şey yoktu. Bu da yerel ve ulusal mahkemelerce de kanıtlanmıştır. Furkan Doğan’a yapılanın aynısı Yasin Börü ve arkadaşlarına da yapıldı.” şeklinde konuştu.

İslami STK ve İslami öngörüsü olan yapıların bölgede PKK’nin hedefi olduğuna dikkat çeken Arslan, “Türkiye’nin kuruluşunda, kurucu zihniyet CHP döneminde ne yapılmışsa bu grupta aynısını yapıyor. O dönemde CHP nasıl ki âlimleri ve dini yapıları bertaraf etti, hatta camilerimizi bile ahırlara çevirdilerse, bölgede de bu zihniyet aynı mantıkla hareket ediyor. İslami yapı, İslami şahsiyet, İslami STK ve gruplara karşı ayrım gözetmeksizin düşmanca mücadele ediyor.” dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.