banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Sanlıurfa Şanlıurfa Valiliği urfahaber Urfa

Foseptik kuyusuna düşen kadını itfaiye kurtardı

 Tarsus’ta temizlik yaparken evinin avlusunda bulunan 7 metre derinliğindeki foseptik kuyusuna düşen kadın, Mersin Büyükşehir Belediye Kurtarma Ekibi (MERKUR) tarafından yapılan çalışma ile kurtarıldı.

Olay, Tarsus ilçesi Çağlayan Mahallesi Şehit Orhan Göçer sokağında meydana geldi. Evinin avlusunda temizlik yapan 2 çocuk annesi Nihal Cüce (46),  daha önceden foseptik kuyusu olarak kullanılan ancak kanalizasyon sistemine geçilmesinin ardından üzeri beton ile kapatılan noktada komşusu ile sohbet ederken çökme meydana geldi. Bir anda 7 metre derinliğindeki foseptik çukuruna düşen Cüce, panik içinde bağırarak yardım istedi.

Zemininde yaklaşık bir buçuk metre atık su bulunan kuyunun içinde yardım bekleyen Cüce’nin yardımına koşan komşusu Döndü Türkmen ve Cüce’nin yakınları durumu itfaiyeye bildirdi. İtfaiye gelene kadar Cüce’ye ip uzatılırken kadını çıkartmak mümkün olmadı. İpe tutunarak kuyunun çamurlaşmış zemine batmamak için bekleyen Cüce, kısa sürede olay yerine gelen MERKUR ekipleri tarafından kuyuya merdiven indirilerek çıkartıldı.

Acil 112 ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesinin ardından Tarsus Devlet Hastanesine kaldırılan Cüce’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Meydana gelen olay karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen komşu Döndü Türkmen, “Ben sokakta komşum ise avlu duvarının arkasındaydı. Sohbet ediyorduk bir anda bir gürültü koptu ve komşum Nihal Cüce yardım edin diye bağırdı. Ne olduğunu anlayamadım, içeriye girdiğimde bastığı zeminin çöktüğünü gördüm, panikle bağırışlarımız üzerine Nihal’in çocukları ve komşular yetişti. İtfaiye gelip çıkarttı, Allah insanlarımızı görülmez kazalardan esirgesin.”dedi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.