banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Foça saldırganları Urfa'da yakalandı

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, geçtiğimiz gün Viranşehir ilçesinde gerçekleştirilen saldırının detayları ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Viranşehir'deki gerçekleşen olay anını anlatan Vali Güvenç, olayın 2 Eylül Pazar günü 19.00 sularında Viranşehir-Ceylanpınar ilçeleri arasındaki 3. kilometrede yol kontrol yapan ekiplerin, 63 HY 766 plakalı araçla bölgeye gelen 2 teröristin saldırısına maruz kaldığını söyledi.

Vali Celalettin Güvenç, bu saldırı sonucunda Ahmet Bal kod adlı 1 terörist ölü olarak, Yunus Çiçek kod adlı diğer terörist ise yaralı olarak ele geçirdiklerini bildirerek, araç sürücüsünün ise Viranşehir'de taksicilik yapan bir vatandaş olduğunu ve olaydan yara almadan gözaltına alındığını ifade etti.

Saldırı sonucunda 2 polisin ciddi şekilde yaralandığını anlatan Vali Güvenç, “Polislerimizden biri Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde tedavi görüyor. Diğeri hayati tehlikeyi atlatmış olup Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatmaktadır. Olayın faillerinin, ağustos ayının 9'unda İzmir'in Foça ilçesinde askeri servis aracına saldırı yapan teröristler olduğunu tespit ettik. Olayın üzerinden 24 saat geçmeden emniyet ve jandarma ekiplerimizin yaptığı yoğun çalışma sonunda dün öğleden sonra tespit edildi ve bunlara yardım ve yataklık yapan, milis diye tabir ettiğimiz şehirdeki yardımcılarıyla ilgili soruşturmanın devamı için açıklamayı bugüne bıraktık. Bu sabaha karşı da bunlara yardım ve yataklık yapan İzmir ilimizde 3, ilimiz Ceylanpınar ilçesinde de 2 kişiyi gözaltına almış bulunuyoruz'' şeklinde konuştu.

Devam eden soruşturma ile ilgili çalışmalarının sürdüğüne dikkat çeken Vali Güvenç,  “Çalışmalarımız devam ediyor. Yaptığımız araştırmaya göre bu teröristler özel yetiştirilmiş teröristler. 3 Ağustos günü ilimiz Ceylanpınar ilçesine, Suriye'den yurdumuza giriş yapmışlar karayoluyla İzmir'e geçerek keşifleri yaptıktan sonra Foça'daki eylemi gerçekleştirmişler. Bununla ilgili parmak izleri kesinlikle uymaktadır. Foça eylemini yapanlar olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca yaralı terörist eylemi yaptıklarını itiraf etmektedir. Soruşturma devam etmektedir” diyerek konuşmasını devam etti.

Vali Güvenç yaralı olarak yakalanan Yunus Çiçek kod adlı teröristin henüz 21 yaşında olduğunu ve 15 yaşında dağa götürüldüğünü söyledi. Vali Güvenç, Yunus Çiçek’in dağa götürüldüğü günden beri Türkiye’deki gelişmelerden habersiz bir şekilde öldürmeye odaklı bir şekilde yetiştirildiğini söyledi.

Vali Güvenç, “Ele geçirilen PKK'lılar üzerinde 2 Glock marka tabanca 1 el bombası 2 sahte nüfus cüzdanı ile 2 sahte ehliyet ele geçirildi." diye konuştu.

Polisevinde gerçekleştirilen toplantı Vali Celalettin Güvenç’e, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun ve Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu eşlik etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.