banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

FLAŞ: O zarfçı tespit edildi!

FLAŞ: O zarfçı tespit edildi!

Başbakan Erdoğana yönelik suikast girişiminin krokiler ve mühimmatıyla ortaya çıkartıldığı Atabeyler Operasyonunun en ilginç konusu olan “sarı zarf” olayında önemli gelişmeler yaşandı.

Atabeyler Operasyonunun başlangıcında gazetecilere operasyonla ilgili bilgilerin bulunduğu sarı bir zarf verilmesi olayının sırrı aydınlandı. 

Genelkurmay Karargahının Eskişehir Yoluna bakan kısmında bir gazeteciye verilen sarı zarfı, Hava Kuvvetlerinde görevli bir subayın verdiği belirlendi.

Yaklaşık üç yıldır konuyla ilgili devam eden soruşturmada, sözkonusu sarı zarfı gazeteciye veren kişinin bir asker olduğu konuşulmuş hatta konuyla ilgili bazı görüntüler ortaya çıkmıştı.

OLAY NETLEŞTİ

Yapılan soruşturma, bölgede yapılan incelemeler, alınan ifadelerle olay netleştirildi. İsmi geçen subayın bağlantılarının tespit edildiği, önümüzdeki günlerde ifade vermeye çağrılacağı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Atabeyler`e yönelik operasyon Ankara Eryaman`da 31 Mayıs 2006 tarihinde gerçekleştirilmişti. Bir eve baskın düzenleyen ekipler, Genelkurmay Başkanlığı Özel Harp Dairesi`nde görevli iki astsubay, iki yüzbaşı ile emekli bir binbaşının da aralarında bulunduğu 9 kişiyi gözaltına aldı. Aramalarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Danışmanı Cüneyd Zapsu`nun evlerine ait krokiler bulundu. Krokilerde Başbakana nerede nasıl suikast yapılacağı detaylı olarak yer alıyordu. Serkisof marka saatle hazırlanmış TNT karışımı patlayıcı, farklı menşeli 70 adet infilak kapsülleri, 348 gram C-4 patlayıcı, TNT kalıpları, dinamitler, yangın çıkarıcı bombalar ele geçirilmişti.

HABERVAKTİM.COM/ÖZEL

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.