banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Abdülkadir Barut Şanlıurfa DEVA Partisi İl Yönetimi Kovancı Mahallesi

Fırtına Balıklıgöl'de ağaç devirdi
Kökünden sökülen ağaçları gören turistler ise hatıra fotoğrafları çektirdi.

 

 

 

Şanlıurfa’da dün gece saatlerinden itibaren etkisini hissettiren ve bugünde etkisini sürdüren fırtına hayatı olumsuz etkiliyor. Şiddetli rüzgar nedeni ile dünyanın tek doğal akvaryumu olarak kabul edilen Balıklıgöl’de ağaçlar kökünden söküldü. Boyları 20-25 metreyi bulan ağaçların kökünden sökülmesi rüzgarın şiddetini de ortaya çıkarıyor. Rüzgar nedeni ile köklerinden sökülerek Balıklıgöl’e düşen ağaçları gören yerli yabancı birçok turistin ilgisini de çekti.

 

Tarihi Göl’e düşen ağaçları çıkarmak için harekete geçen Şanlıurfa Belediyesi personelleri ilk olarak şişme botlarla Göl üzerinde çalışma yaptı. Daha sonra iplerle gövdelerinden bağlanan ağaçların kökleri kesilerek ip yardımı ile çekildi. İş makinelerinin devrilen ağaçların bulunduğu alana girememesi nedeni ile çalışmalar oldukça zor geçti. Ağaçların gövdesine bağlanan ipleri çeken belediye personelleri ipin aniden kopması ile zaman zaman kayarak yere düştüler. Yaklaşık bir buçuk saat süren çalışmanın ardından Balıklıgöl’e düşen ağaçlar sudan çıkarıldı.

 

Balıklıgöl’de temizleme çalışmaları yapılıyor.
Kaynak: Kanalurfa.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.