banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Fırıncıların ‘evlere servis' isyanı


 

Şanlıurfa Fırıncılar Odası, son günlerde çırak yokluğu yüzünden Şanlıurfa’da gündemde olan ‘fırıncılar evlere servis yapamıyor’ eleştirisine isyan etti.

 

Şanlıurfa Fırıncılar Odası adına açıklama yapan Oda Başkanı Mehmet Emin Karaatlı;   “eskiden analarımızın hazırladığı kahvaltıyı artık fırıncılar hazırlar oldu. Biberileri patlıcanları pişirip, sabah akşam evlere servis yapıyoruz. Son zamanlarda çırak ihtiyacımızı karşılayamayınca evlere servis yapamaz olduk” dedi.

 

Çırak sıkıntısının birçok nedeni olduğunu ama sıkıntıyı en büyük nedeni, 8 yıllık kesintisiz eğitim olduğunu söyleyen Karaatlı: “8 yıllık kesintisiz eğitim çıraklık işine en büyük darbeyi vurdu.  İlk örgenim dönemini bitiren bir çocuk, çocuk değil attık bir genç oluyor. O gençte servis yapmak istemediği için fırında çalışmak istemiyor. Çünkü servise gitmekten sanatı öğrenmek imkânsız oluyor” dedi

 

 BİRAZDA HALKIMIZ BU İŞİ ÇIĞRINDAN ÇIKARDI

 

Vatandaşın servis işini çığırından çıkardığını dile getiren Karaatlı: “eskiden fırına gönderecek çocuğu olmayan yaşlı insanlara biz fırıncılar sosyal toplum gereği sabah akşam onlara ekmek servis etmeyi görev bilirdik. Ama zamanla bu iş çığırından çıktı. Evde iki, üç çocuğu olanı da telefonla ya da balkondan seslenerek ekmek servisi istiyorlar. Çocuğunu bir meslek için fırına gönderen baba, Fırıncı esnafımızı bu kadar hor kullanıldığını görünce çocuğunu göndermekten vazgeçiyor. Kısaca şunu söylemek istiyorum; servisi fırıncım kaldırmıyor” diye isyan etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.