banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Fırıncılar Odası 5 Depremzede Aileye Ev Kiralandı
Van’da meydana gelen depremin ardından Şanlıurfa Fırıncılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Suphi Şahan aracılığı ile Urfa’ya gelen Cahan ve Tutar Ailelerine Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı sahip çıktı.

Kadıoğlu Mahallesinde ev kiralayarak üç aileyi yerleştiren Fırıncılar odası, ayrıca iki aile için daha ev kiraladı. Önümüzdeki günlerde getirilecek olan bu iki aile ile beraber toplam 5 aileyi barındıracak olan Şanlıurfa Fırıncılar Odası ailelerin tüm ev ve mutfak eşyasını karşıladı.

İkisi askerlik yapmış 4 çocuğu ile Fırıncılar Odasının Kiraladığı eve yerleşen depremzede Ömer Cahan, başta Fırıncılar odası olmak üzere herkese teşekkür ediyor. Cahan; “Allah razı olsun. Bize kucak açtılar. Perişan günümüzde bize yardım ettiler. Biz orada kar buz içerisindeydik. Çadırlarda bir süre yaşadık. Elektrikli soba ile ısınamıyorduk. Odun sobası da çadırları yakıyordu. Böylesi güzel bir mekânı bize açarak bizi o perişanlıktan kurtaran Fırıncılar odasın ve Mehmet Emin Bey’e teşekkür ediyorum” dedi.



Birisi henüz 1 yaşında diğerleri 3 ve 5 yaşlarında üç çocuk babası Maşallah Tutar ise; “Allah kiseye böyle acı yaşatmasın. Çocuklarım hala depremin etkisinden kurtulmadı. Duvarlardaki çatlaklardan korkuyorlar. Sokakta gürültü ile geçen arabaların sesinden korkuyorlar. Bize en zor anlarımızda sahip çıkan Fırıncılar odasına teşekkür ediyorum. Şanlıurfa’daki Bu insanların sıcaklığı bize yetti” dedi.



Ev kiralayarak depremzede ailelere sahip çıkan Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı; “İnşallah yaz ayına kadar depremzede ailemize sıcak ve rahat bir aile ortamının da yaşamlarını idame ettirmeleri için ne gerekiyorsa eksiksiz bir şekilde karşılamaya çalışacağız. Biz bu ailelerin tüm ev ve mutfak eşyasını karşıladık. Ama bu yetmiyor. Tüm fırıncı esnafımız bu ailelere sahip çıksın. Özellikle gıda maddesi sıkıntısı var. Onu da oda esnafımızın el birliği ile aşacağız. Ayrıca Bu konuya duyarlı vatandaşlarımız da yardımda bulunmak isterlerse odamız aracılığı ile bu yardımları depremzede kardeşlerimize ulaştıracağız” dedi.



www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.