banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Fırıncılar kara kara düşünüyor



   Fırıncılar, özellikle yaz aylarının vazgeçilmez yemeği olan fırında tepsi, patlıcan, biber, patates ve çömlekte güveç talebi nedeniyle yoğunluk yaşıyor.

Fırına attıkları ekmek ve yemeklerin yanmaması için sürekli ocağın başında bulunan ocakçılar, dışarıdaki kavurucu sıcağın yanı sıra içerdeki kızgın ateşin sıcağına da maruz kalıyor. Ramazan ayının gelmesi tepsi geleneğinin sürdüğü Şanlıurfa’da fırıncılar kara kara düşünüyor.

Artık bıktık

Duruma tepki gösteren fırıncı Ahmet Çiftçi, “Sıcaklarda fırına gönderilen tepsi biber ve patlıcanlardan bıktık. Tepsi, biber ve patlıcanlardan dolayı ocağa ekmek atamıyoruz. Urfa'da fırıncılar ekmek pişirmekten çok sabahtan akşama kadar tepsi, biber ve patlıcan pişiriyor. Ancak bu işi yapmak zorundayız. Gün içerisinde bol bol su içiyoruz. Serinlemek ve hamur için evlerden buz topluyoruz. Mübarek Ramazan ayı da geldi. Oruçlu halimizle bu işi nasıl yapacağımızı düşünüyoruz” dedi.

   Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı M. Emin Karaatlı ise,  vatandaşların fırıncılara sabır göstermesini istedi.Karaatlı, “İlimizde pişirme olayı da var. Yalnız ekmek söz konusu değil. Burada da iftar vakitlerinde zaman çok kısıtlı olduğu için biraz daha istirham göstermeleri gerekiyor.Çünkü fırıncı esnafımız çok zor şartlar altında çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.
Kaynak: Şanlıurfaolay
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.