banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Fırıncılar Çırak Sorununu Teknoloji ile Çözüyor


Şanlıurfa’nın yöresine has pide, lahmacun ve mahalli yemeklerin pişirildiği fırınlarda son zamanlarda çırak bulma konusunda büyük sıkıntı yaşanıyordu. Şanlıurfa Fırıncılar Odası çırak sıkıntısını çözmek için harekete geçti.

Bayramın 3. günü Şanlıurfa Fırıncılar odasında bayramlaşmaya gelen fırıncılara müjdeyi Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı verdi.

Hamur işi makineleri üreten bir firma ile görüştüklerini söyleyen oda Başkanı Mehmet Emin Karaatlı; “bir firma ile Şanlıurfa’da üretilen pide ve lahmacun işi için uygun yeni makinelerin üretilmesi için Adana merkezli bir firma ile ön anlaşma yaptık. Firma bize iki tane mühendis gönderdi. Mühendisler gelip bizden ön rapor istediler. Biz gerekli bilgiler verdik. Şanlıurfa fırıncı esnafının maddi imkânlarını da göz önünde bulundurarak en ucuz fiyata mal etmeyi düşündüğümüz hamur kesme, tartma ve açma makineleri ile fırıncı esnafımız çırak sıkıntısından kurtulacaktır” dedi.



EKMEĞE GRAMAJ DÜZENLEMESİ GETİRİLİYOR.

Yaklaşan kış mevsiminde küçük gramajlı ekmeğin hava şartlarından etkilenerek çok erken kuruduğuna dikkat çeken Oda Başkanı Karaatlı, bu ay içerisinde gramaj düzenlemesine gideceklerini söyledi.

Karaatlı: “ekmeğin biraz daha canlı olabilmesi için gramaj artışı yapmayı düşünüyoruz. Bu gramaj artışının bazı maliyetleri de olacak. Zaten şu an girdi maliyetlerini karşılamakta zorlanan fırıncı esnafı, ortaya çıkacak gramaj artışı maliyetlerini üstlenemeyecektir. Bu maliyetlerin fiyata yansıması da olacak” dedi.



UCUZ EKMEK YOK, KALİTESİZ EKMEK VAR!.

Şanlıurfa’da bir çok fırıncının fiyat rekabetine girmesi kaliteyi yok ettiğini belirten Mehmet Emin Karaatlı; “halkımız şunu çok iyi bilsin ki ucuz ekmek yok, kalitesiz ve hijyen şartlarından uzak sağlıksız ekmek vardır. Biz fırıncılar olarak zaten serbest piyasa satmıyoruz. Standart satış fiyatlarımız var. Sanatkâr esnaf kaliteli ve sağlık koşullarını dikkate alarak kaliteli ekmek çıkarması lazım. Kalite konusunda rekabet olursa, bu hem fırıncı esnafının kazancına olur hem de vatandaşa kaliteli ekmek yedirmiş olur” dedi.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.