banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Fırıncı: Hürriyet mücadelesinin ilk adımı Mardin’de atıldı

Mardin Artuklu Üniversitesi, Risale Akademi ve Akademik Araştırmalar Vakfı tarafından düzenlenen Bölgesel ve Küresel Barış İçin İman ve Hürriyet Sempozyumu başladı. Artuklu Üniversitesi Konferans salonunda yapılan ve 3 gün devm edecek sempozyumda 36 bilim adamı ile akademisyen tebliğ sunacak.

“Hürriyet mücadelesinin ilk adımı Mardin’de atıldı”

Sempozyuma katılan Bediüzzaman'ın talebesi Mehmet Fırıncı, İLKHA’ya konuştu. Fırıncı, Cuma namazı çıkışında bir vatandaşın Üstad Bediüzzaman’a ilk kelepçenin Mardin’de vurulduğunu, inşallah son kelepçenin burada çürüyeceğini söylediğini ve bu sözü burada tekrarlamak istediğini dile getirdi. Mardin’in hürriyet mücadelesinin ilk adımın atıldığı yer olduğunu vurgulayan Fırıncı, Mardin’in bütün dinlerin bir arada yaşanabileceğini gösterdiğini ifade etti.  

“Hürriyet anlaşılsa barış kendiliğinden vücuda gelir”

İman ve Hürriyet Sempozyumu’nun Mardin’de düzenlenmesinin sevk-i rabbani olduğunu belirten Fırıncı, hürriyet meselesinin anlaşılması durumunda barışın kendiliğinden vücuda geleceğini vurguladı.

“Hürriyetsiz iman imansız hürriyet olamaz”

Bölgesel ve Küresel Barış İçin İman ve Hürriyet Sempozyumu’nun sadece Mardin’i değil tüm İslam âlemini yakından ilgilendirdiğini kaydeden Akademisyen Necat İzgi, “Bu sempozyumun hürriyetsiz iman imansız hürriyet olmayacağını ortaya koyacağına inanıyorum. İslam âleminde kanayan bir yara var. Kardeşkanı akıyor. Bugün burada konuşulanlar bu salondan taşarak Ortadoğu’ya ulaşacak ve kardeşkanının duracağının ümidini taşıyorum.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.