banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Abdülkadir Barut elemanı Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba

Fırat Simpil'in ölümü ile ilgili Silvan Kaymakamından açıklama

Diyarbakır’ın Silvan ilçe Kaymakamı  Murat Kütük, yaklaşık bir hafta önce   ilçede PKK’lıların yola yerleştirdikleri mayını,  askeri araçların geçişi sırasında patlatmaları sırasında, olay yerinden geçerken feci şekilde  hayatını kaybeden Fırat Simpil ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, ilçe halkını derinden etkileyen bu olayın  basın ve medya kuruluşları ile  kamuoyunda sıradan bir haber olarak geçmesine üzüldüğünü ifade etti.  

Kaymakam Kütük, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Silvan'da  30 Ağustos Pazar Günü İlçemiz Bağlar Mahallesinde Bölücü Terör Örgütü Mensuplarınca Askeri araçların geçişi sırasında mayın patlatılması neticesinde hiçbir şeyden haberi olmayan, masum bir çocuğumuz Fırat Simpil çok feci bir şekilde hayatını kaybetmiştir.

Bütün vatandaşlarımızı derinden etkileyen bu olay maalesef basın ve medya kuruluşlarında, kamuoyunda sıradan bir haber olarak geçmiştir. Hâlbuki Fırat gerçekten bakkala ekmek almaya, manava sebze almaya giden masum bir çocuktu.”

Açıklamasının sonunda Fırat’ın ailesine başsağlığı dileyen Kaymakam Kütük, “Eğer Fırat elinde molotofla veya patlayıcıyla eylem yapan, kamu malına zarar veren bir çocuk olsa idi, eminiz ki adına destanlar yazılacaktı, anısına türküler söylenecekti. Bu kirli savaş hem Silvan’ımızı, hem ülkemizi ziyadesiyle üzmekte ve huzursuz etmektedir. Başka Fıratların aynı akıbete uğramaması için şehirlerimizi, mahallelerimizi rahat bırakın. Fırat’ımıza Allahtan rahmet, ailesine ve tüm Silvan ile birlikte ülkemize başsağlığı dileriz.”  ifadelerini kullandı.  (İLKHA)

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.