banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Haliliye Sanlıurfa

Film gibi uyuşturucu operasyonu VİDEO

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, içerisinde yüklü miktarda uyuşturucu bulundurduğu iddia edilen bir TIR'ı, Mersin'den itibaren yakın takibe aldı. Yapılan kontrollü takip, Gebze'ye kadar aralıksız sürdürüldü. Takip, Gebze'den itibaren havadan helikopter, karadan ise sivil polis araçları ile sürdü. Bu süreçte, operasyona ilişkin diğer bilgilerin teyit edilmesi ile birlikte operasyon için hazırlıklar başlatıldı. Sıcak takip, TEM Otoyolu Fatih Sultan Mehmet Köprüsü çıkışında operasyonla sonlandırıldı. 

Polis, içerisinde uyuşturucu bulundurulduğu iddia edilen TIR'ı durdurabilmek için önce çevresini kuşattı. Bu sırada TIR'ın hızını düşürmek için sivil plakalı polis otomobili TIR'ın önüne geçti. Hızını iyice düşüren sivil ekipler, polis sirenini aracın üzerine yerleştirdikten sonra diğer araçlar da TIR'ın çevresini kuşattı. Yapılan operasyonla araç içerisindeki 2 şüpheli etkisiz hale getirildi. Kelepçelenen şüpheliler sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. 

Yaklaşık 10 dakika süren operasyonun ardından el konulan TIR, incelenmek üzere Hadımköy'deki Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'ne götürüldü. Yapılan aramalarda aracın içerisinde 20 ton domates yüklü olduğu görüldü. Detaylı aramalar sonucu dorsenin en arka bölmesinde yer alan paletlerin içerisinde zula edilmiş, 250 gramlık paketler halinde toplam 231 kilo eroin ele geçirildi. Soruşturma kapsamında Mersin'de yapılan operasyonda 4 şüpheli gözaltına alınarak İstanbul'a sevk edildi.

Yetkililer, aralarında mal sahiplerinin de bulunduğu 2 kişinin halen firari olarak arandığını bildirdi. Polis, mal sahibinin ünlü uyuşturucu kaçakçısı Urfi Çetinkaya ve Cemal Nayır gibi isimlerle bağlantılı olan ünlü bir uyuşturucu baronu olduğunu belirtti.

İstanbul'da uyuşturucu operasyonu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.