banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP PapeAlioune Ndıaye Kökünü Kurutma Operasyonu Örenköy Köyü

Filistin Tarım Bakanı Bursa'ya geldi

BURTARIM 2015 Fuarı için Bursa’ya gelen Filistin Tarım Bakanı Prof. Sufian Sultan ve beraberindeki heyet, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş tarafından ağırlandı. Bakan Sultan, Türkiye’nin dünya ekonomisinde güçlü olmasının Filistin’e güç verdiğini ifade etti.

Bursa’nın Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden birisi olduğunu belirten İsmail Kuş, Filistin ile Bursa arasındaki ekonomik işbirliğinin zayıf olduğuna değindi.

Çok sayıda yabancı sermayeli şirketin faaliyet gösterdiği Bursa’da Filistin sermayeli firma sayısının sadece bir adet olduğunun altını çizen İsmail Kuş, “Filistin bizim için önemli bir ülke. Tarihe dayanan kültürel bağlarımız var. Bu bağlarımızı ticari ilişkilere de mutlaka yansıtmalıyız.” dedi.

Filistin’den yaklaşık 30 firmayı davet ettiklerini belirten Kuş, “Tarım Fuarı kapsamında BTSO’nun davetlisi olarak Filistin’den yaklaşık 30 firmayı Bursa’da ağırlayacağız. Filistinli firmalar ile Bursa iş dünyası temsilcileri ortak masada toplanarak, işbirliği imkanlarını konuşma imkanı yakalayacak. Bursa olarak Filistin ile olan ekonomik ilişkilerimizin daha üst noktalara yükselmesi için her türlü desteği vermeye hazırız.” diye konuştu.

“Türkiye her zaman bizim yanımızda yer aldı”

Türkiye’nin her zaman Filistin’in yanında olduğunu ifade eden Bakan Sultan, “Türkiye’nin dünya ekonomisinde güçlü olması, Filistin’in de güçlü olmasını sağlıyor. Türkiye, bizim kardeş ülkemiz. İki ülke arasındaki bu dostluk bağının sonsuza kadar sürmesini istiyoruz. Bu kültürel bağlarımızı ticari ilişkilerde de göstermek istiyoruz. Filistinliler olarak Bursa iş dünyasını ülkemize davet ediyoruz. İki ülke iş adamlarını Filistin’de buluşturabiliriz.” şeklinde konuştu.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.