banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Filistin'i Kurtarmak İçin Ümmet Öncelikle Kendini Özgürleştirmeli!
“Filistin’i Kurtarmak İçin Ümmet Öncelikle Kendini Özgürleştirmeli!”
Düşmanla işbirliği iç bölünmeden daha tehlikelidir” diyen Yusuf El-Karadavi, ümmetin Filistin’i kurtarmak için öncelikle kendini özgürleştirmesi gerektiğini söyledi.

Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Allame Yusuf El-Karadavi ümmetin gasp edilmiş Filistin topraklarını kurtarmak için öncelikle kendini özgürleştirmesi gerektiğini söyledi.

Şeyh Karadavi bu açıklamalarını Dünya Müslüman Âlimler Birliğinin Kudüs ve Filistini Yahudileştirme Projeleriyle Bunların Filistin Davasına Etkisi ismiyle düzenlenen aylık konferansta yaptı. Konferansa Dr. Ali Muhiddin El-Karadaği ile Ulusal Konferans Genel Koordinatörü Münir Şefik de katıldı.

FİLİSTİNE DESTEĞİN MİNNETİ OLMAZ!

Şeyh Karadavi yaptığı konuşmada şunları söyledi: Filistin halkının işgal rejimine karşı direniş gösterebilmesi için bu halkın sonuna kadar desteklenmesi gerekir. Filistinlileri desteklediği için kimse minnet edemez, etmemelidir. En büyük afetlerden biri Müslümanların Filistinlilere yardım ettiklerini dillendirmeleridir. Çünkü İslam işgal edilmiş toprakların kurtarılmasını emrediyor. Hele bu topraklar Kudüs gibi kutsal bir yer ise… Bütün Müslümanların Filistin davasının sadece Filistin halkını ilgilendirmediğini bilmesi ve buna göre hareket etmesi gerekir.

KURTULUŞ CİHADDA

Allame Karadavi sözlerini şöyle sürdürdü: Durumumuz daha da kötüye gidiyor. Barış müzakerelerinden arkaya ne kaldı? Ya Obamanın bir türlü durduramadığı yerleşim birimleri inşaatları. Şu anda Batı Yaka ve Kudüsün etrafında 13 bin konut bulunuyor. Bu konutlar Mescidi Aksa ve Kudüs şehrini fiilen tehdit ediyor. Mescidi Aksanın ne zaman yıkılacağını ve Filistin davasının ne zaman biteceğini sadece Yahudiler biliyor. Onun tarihini kendileri ilan edecek. Ümmetin zayıflığı toprakların ancak cihad ile kurtulabileceğini gösterdiği halde, bu kelime şu anda çok uzaklarda görünüyor.

ASIL TEHLİKE İŞBİRLİKÇİLİKTİR

Gazze direnişine de değinen Karadavi bu konuda da şunları söyledi: Gazze şu anda çok farklı bir konumda ve işgalciler buraya giremiyor. Buna güç yetirebilseydiler çoktan oraya gidip her tarafı yıkıp yakacaklardı. İşgal ordusu Filistin direnişiyle çatışmaktan çekiniyor. Olası bir savaşın sonuçlarından fazlasıyla korkuyor. Çünkü böyle bir savaş kendilerini daha kötü bir duruma getirecek. Filistin tarafında asıl tehlike yaşanan iç bölünme değil, Batı Yakada düşmanla sürdürülen işbirliğidir.

FKÖnün rotasını yok olmaya doğru çevirdiğini belirten Karadavi, işgalin altında bir yönetimin olamayacağını ifade etti.

Haksöz haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.