banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Yayladağıspor Rasmus Hoejlund Rogers Kassım Mato

Urfa'daki FETÖ’cüler iş başında!

Haber: Hasan Ray
FETÖ terör örgütü mensupları Karaköprü’de soru kitapçıklarını yakarak imha etmeye çalışırken basıldılar.

Şanlıurfa’nı Karaköprü İlçesine bağlı Otlukalan Mahallesi Sarı Mağara Sokakta akşam 19:00 sıralarında beyaz bir otomobil boş bir araziye yanaşarak FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in kitaplarını indirip yakmaya çalışırken mahalle sakinleri tarafından müdahale edildi. Kitapların yanmaması için ateşi söndüren mahalle sakinleri jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen jandarma olaya müdahale etti.
‘Belge ve dokümanları yok ediyorlar’
FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz gecesi kanlı darbe girişimi sonrası terörist FETÖ üyelerin operasyonlar başlatıldı. Başlatılan operasyonlar ile binlerce kişi gözaltına alınmış binlercesi de tutuklanmıştı. Bunun üzerine FETÖ üyesi teröristler ellerinde bulunan bütün belge ve dokümanları imha etmek için ya çöplere attı ya da boş alanlarda yakıp kurtulmaya çalıştı. Yakılan dokümanların başında da FETÖ’nün kitapları geliyor.
‘Şanlıurfa’da da belge ve kitaplar yakılıyor’
Darbe girişiminden sonra en büyük tepkilerden biri de Şanlıurfa’dan geldi. Şanlıurfa darbe girişimin olduğu geceden bu yana meydanları ve sokakları boş bırakmadı. Bu da kentte bulunan FETÖ’cülerin yüreğine adeta korku saldı. FETÖ’cüler ellerinde bulunan bütün belge ve bilgileri yok etmeye başladı. Karaköprü’de beyaz bir otomobil boş bir araziye yanaşarak yanında getirdiği FETÖ kitaplarını yere atarak yaktı.
Soru kitapçıkları bulundu
Olay yerine koşarak giden köylüler gördükleri karşısında adeta şok oldu. FETÖ elebaşısına ait kitapların arasında soru kitapçıkları ve optikler de bulundu. Bulunan bu soru kitapçıkları ve optikler FETÖ mensuplarının sınavlarda yaptıkları usulsüzlükleri akıllara getirdi. Yakılmamış halde bulunan kitapçık ve optikler jandarma ekipleri tarafından incelenmek üzere toplandı.
‘Said’i Nursi Risaleleri de yakıldı’
Olayla ilgili konuşan mahalle sakini, “Köyden yaklaşık 500 metre uzaklıkta içerisinde üç kişinin bulunduğu beyaz bir araç durdu. İçerisinden bir şey indirip ateşe verdiler. Biz ne olduğunu anlamak için olay yerine koştuk. Ancak biz oraya varmadan şahıslar kaçtı. Olay yerine vardığımızda ateşe verilenlerin Fetullah Gülen’e ait kitaplar ve Said’i Nursi’ye ait Risale kitapları olduğunu gördük.” dedi.
‘Vatandaşlık görevimizi yaptık’
Yanan cisimlerin Gülen’e ait kitaplar olduğunu anladıklarında söndürmeye çalıştıklarını söyleyen mahalle sakini, “Biz vatandaşlar olarak durumundan şüphelendiğimiz aracın durduğu alana gittik. Yanan kitapları görünce söndürmeye çalıştık ve hemen polise haber verdik. Sonuçta bunları yakanlar da onlardan olabilir diye düşündük ve hemen yetkiliklere haber verdik. Vatandaş olarak görevimizi yerine getirdik.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.