banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya

Hain plan 4 aşamadan oluşuyor! Meydanları boş bırakmayın...

 15 Temmuz darbesinin detaylar açığa çıkmaya başladı. İstihbarat kaynakları, darbecilerin tek basamaklı bir eylem yapmadığının altını çiziyor. FETÖ’cü cuntanın 4 aşamalı bir plan yaptığını belirten kaynaklar, darbenin ilk aşamasının ‘Kaos’ olduğu tespitinde bulundu.

KORKU VE KAOS

İlk aşamada milli iradenin tecelli ettiği adeta demokrasilerin mabedi olarak da kabul edilen TBMM, Genelkurmay Başkanlığı, Emniyet, kuvvet komutanlıkları, MİT gibi stratejik kurumlara bombalar atılarak kaos ortamının derinleşmesinin hedeflendiğine dikkat çekildi. Kaos ortamında sokakların da terörize edilmeye çalışıldığı, savaş uçaklarının alçaktan uçarak korku ve tedirginlik duygusunun güçlenmesini amaçladığı tespit edildi. Darbecilerin bu aşamada, Genelkurmay Başkanlığı’nı olaylara müdahale etmeye zorlamayı planladığı belirlendi.

TSK İÇİNE NİFAK

İkinci aşamanın TSK içindeki bazı yapılar arasında nifak oluşturmak olduğu belirlendi. TSK’da belirsizlik ortamı oluşturarak, iç gerilimin artırılması hedeflendi. TSK içinde farklı dinamikleri harekete geçirerek oluşturulacak gerilimle, askerlerin çeşitli eylemlere kanalize edilmesi amaçlandı.

İNTİHAR EYLEMLERİ

Üçüncü aşama “varsa ve fırsat bulunursa” elindeki özel askeri aracı olanlardan birinin intihar saldırısı yapması planlandı.

SUİKASTLER

Dördüncü ve son aşama ise ilerleyen haftalarda en son seçenek olarak kişiye özel suikastlar düzenlenmesi Özellikle siyasetçiler, sanatçılar, sevilen STK temsilcileri, kanaat önderleri, gazeteciler ilk hedef olacak gruplar arasında yer alıyordu.

“BOŞ BIRAKMAYIN” ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, hükümet yetkilileri de ısrarla sokakların boş bırakılmaması çağrısı yaparak, darbe tehdidinin henüz bertaraf edilmediğine dikkati çekti. Halkın sokaklardan çekilmesi halinde darbecilerin emellerine ulaşmasının mümkün olacağı endişesi yaşanıyor. Yakın zamanda benzer durum Mısır’da da yaşanmıştı. Halkın sokakları terk etmesi sonrasında darbeciler amaçlarına ulaşmıştı.

KAYNAKSTAR

Anahtar Kelimeler:
TSKFETÖDarbe Girişimi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.