banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Şanlıurfaspor Harran Üniversitesi Urfa Haber

Ferit Melen Havalimanı 14'üncü sırada

Türkiye İstatistik Kurumu, Resmi İstatistik Programı kapsamında, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca yayımlanan “Hava Meydanları İstatistikleri” 2015 yılı Ağustos ayı sonu uçak, yolcu ve yük trafiklerini açıklandı.

Yapılan açıklamada, Van Ferit Melen Havalimanı geçen yılın Ağustos ayı sonuna göre bu yıl Ağustos sonu itibariyle hizmet alan yolcu sayısında iç hatlarda yüzde 15 oranında, dış hatlarda ise yüzde 82 oranında artış göstererek, Türkiye geneli faal olan 53 havalimanı arasında 14’üncü sırada yer aldı.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan TÜİK Van Bölge Müdürü Özer Coşğun, Ağustos ayı sonu itibariyle uçak, yolcu ve yük trafiklerini açıkladı.

İç ve dış hat yolcu trafiğinde artış
Ağustos 2015 sonu itibariyle, iç hat yolcu sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15 oranında artışla 919 bin 163, dış hat yolcu sayısı yüzde 82’lik oranında artışla 3 bin 240 oldu.

Yük (kargo+posta+bagaj) taşımacılığı yüzde 11 arttı
Ağustos 2015 sonu itibariyle bir önceki yılın aynı dönemine göre yük taşımacılığı iç ve dış hatlar toplamında yüzde 11 oranında artışla 8 bin 215 ton olarak gerçekleşti.

Ticari uçak trafiği
Ferit Melen Havalimanı, Ağustos 2015 sonu itibariyle, iç ve dış hat ticari uçak trafiğinde bir önceki yıla göre yüzde 13 oranında artışla 5 bin 707 oldu.

Van 14’üncü sırada
Türkiye geneli faal olan 53 havalimanı arasında Van Ferit Melen Havalimanı yolcu taşımacılığında, bir önceki yılın Ağustos ayı sonu itibariyle 14’üncü sıradayken, bu yıl da aynı şekilde 14’üncü sırada yer aldı.

Ayrıca Van Ferit Melen Havalimanı’nın, yolcu sayısı açısından Hatay, Erzurum ve Konya havalimanlarını geride bıraktığı ise gözlerden kaçmadı. (Murat Dalgın - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.