banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Feridun Öncel güven tazeledi
Ankara Bahçelievler semtinde yapılan Ankara İktisatçılar derneği genel merkezi 6.olağan kongresi yapıldı.
Genel kurula katılanlar ise :
Türkav Genel Başkanı Sinan yüksel
Karaşar Derneği Genel başkanı Mehmet Kaytanbıyık
Ankara nın tanınmış siyasetci ,burokrat ,iş adamı ,doktor ,sendika temsilcileri nin üye oldukları genel kurula katıldılar . Saygı duruşu istiklal marşının okunmasından sonra divan oluşumu yapıldı
Divan başkanı Salih Dilek üyeler ise Ali Şerit ve Taha Müftüoğlu Mali rapor ve faaliyet raporundan sonra Başkent Ankara İktisatçılar Derneği Genel Başkanı Feridun ÖNCEL in acılış konuşması yapıldı :
Sayın Divan,
Saygıdeğer misafirlerimiz,
Başkent İktisatçılar Derneğimizin Değerli Üyeleri
Basınımızın güzide temsilcileri,
Derneğimizin 6. Olağan Genel Kuruluna teşriflerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, şahsım ve yönetim kurulum adına saygılar sunuyorum.
İdraki içerisinde bulunduğumuz kongremizin öncelikle insanımıza, iktisat camiasına ve ülkemize hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.
Değerli Üyelerimiz, Derneğimizi oluşturan bizlerin memleketleri, karakterleri, özellikleri, kabiliyetleri, meslekleri ve kariyerleri ne kadar farklı olursa olsun ideallerinin aynı olduğunu büyük bir sevinç ve gururla vurgulamak istiyorum.
O ideal, ekonomik istikrarını sağlamış, demokrasisini tam anlamıyla oturtmuş, içeride ve dışarıda saygınlığını muhafaza eden, birliğini ve bütünlüğünü tartışmaya yer vermeyecek şekilde yerleştirmiş bir Türkiye’dir.
Hatta bu idealler bizlerin yaşama sebebidir dersem zannediyorum yanlış söylemiş olmam.
Bu çerçeve içinde, yaşamakta olduğumuz yeni anayasa yapma çalışmalarının büyük bir saygı ve olgunluk içinde sürüyor olduğunu görmek, milletimizin hangi özel şartlarda hangi özel tepkileri ortaya koyduğuna şahit olmak inanıyorum ki, hepimizin göğsünü bir kere daha kabarttı. Tartışmaları, farklı görüşleri benimsemek zorunluluğumuz ve olgunluğumuz bu sevincimizi sıkıntıya çevirmeyecektir. Şahsi beklenti ve algılarımız haricinde iktidar partisinin de, muhalefet partilerinin de, bireysel olarak yerel yöneticilerin de, aydınların da, toplum mühendisliğine soyunanların da kendilerine ders çıkaracakları bir çalışmanın yapıldığını söyleyebilirim. Eksiklikleri, boşa geçen zamanları, çalışma hızının yetersizliğini, bir takım zorlamaları tespit etsek de çalışmanın önemini göz ardı edemeyiz.
Bu vesileyle milletimizi yönetme gücüne sahip olanları, temsil makamında bulunanları, söz söyleme imkanı taşıyanları büyük bir sorumluluk ve gayretle çalışmaya, ülkemizin yarınlarını aydınlatma görevlerini en iyi şekilde yapmaya davet etmeli, ancak mutlaka destek vermeliyiz. Güçlü Türkiye, güçlü millet, güçlü karakter demektir.
Bu yolda verilecek her emek mukaddestir. Biz de elimizden geldiği ölçüde sürece dahil olmalı, takibini yapmalıyız. Değerli üyelerimiz, Unutmamamız gereken en önemli özelliğimiz sorulsa, hiç duraksamadan ahde vefanın devamıdır derim. İyiye, güzele çeşitli uydurma bahanelerle ket vuracağımıza, engelleyeceğimize, faydası olmayan bu tavırların yerine destekleme görevimizi yerine getirmeliyiz.
İçimizden uzayan her kolu desteklemeli, her hayırlı çalışmada bulunmaya en azından omuz vermeye çalışmalıyız. Bu büyük milletimizin karakteri olduğu gibi, bizlerin de sürekli üzerimizde taşımamız gereken bir haslettir.
Özellikle kendisine milliyetçi diyenlerin aksi hal ve harekette bulunması son derece üzüntü verici bir hal olacaktır. Değerli üyelerimiz, Bu duygularla şu tespitte bulunmak istiyorum: Türkiyemiz, sizler gibi vatanseverler, sizler gibi geleceğini bu ülkenin geleceğiyle birleştirmiş olanlar ve sizler gibi bu ülkenin mutluluğuyla mutlu olanlar olduğu müddetçe daha iyiye gidecektir. Daha büyük Türkiye ve daha güzel günler göreceğimizden zerre kadar şüphem yok.
Katılımları ile genel kurulumuzu şereflendiren üyelerimize ve misafirlerimize tekrar teşekkür ediyorum.
Genel kurul çalışmamızın hepimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.
Daha sonra ise tek liste halinde secim yapıldı tek liste halinde yapılan secimde yeniden güven tazeleyen Feridun ÖNCEL güven tazeledi .
Ankara iktisatçılar Derneği Genel merkezi Genel başkanı Feridun ÖNCEL
Yönetim Kurulu Asil Üyeler ise :
Mustafa Salanuş ,Cemile Tekerlek ,Mustafa Elgörmüş ,Mehmet Yamtar çelik ,Mehmet İrfan Tenekeci ,Murat Dereli ,S.Yücel Özer ,Vural Alparslan
Denetim Kurulu Asil Üyeler ise:
Mehmet Kaytanbıyık ,Nevzat Türksever ,Ahmet Karaaslan yapılan genel kurul sonrası hatıra fotoğrafı cektiren genel başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile üyeler bir catı altında sürekli toplantıların ve istişare lerin yapılması gerektiğini ifade ettiler

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.