banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Fatihpaşa Camisi'nin yakılmasına tepki

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde çıkan çatışmalarda ateşe verilen tarihi Fatihpaşa Camisi ile ilgili açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, Cami’nin yakılmasına sert tepki gösterdi.

Yapılan çirkin saldırıyı nefretle kınadığını kaydeden Değer, “Osmanlı’nın Anadolu’daki ilk eseri olan Kurşunlu Camii (Fatihpaşa Camii) bombaların ve Molotofların hedefi oldu ve yandı. Kurşunlu Cami’yi kurşunladılar kalbinden yaktılar, yıktılar. Bunları yapanlar Ebrehe'nin 21. yy askerleri. Ama şunu da unutmasınlar Allah'ın gazabı da merhameti kadar büyüktür. Elbet Kahhar'ında Ebabil'leri gelecektir.”dedi.

Camiyi yakıp yıkanların bu bölgenin insanı olamayacağına dikkat çeken Değer, açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Bunu yapan bu ülkenin insanı olamaz ve bunu yapan Müslüman olamaz, hatta bunu yapan insan olamaz. Haçlı savaşlarında bile kutsal mekânlara bu denli saygısızlık yapıldığını sanmıyorum. Hatta haçlı savaşlarının bile temel sebebi kutsal bir mekâna kavuşma arzusuydu. Kelimelerin kifayetsiz kalıp duaların bedduaya döndüğü anlardayız. Rabbim bu kutsal mekânları harap edenleri, zarar verenleri Kahhar sıfatıyla kahr-u perişan eylesin. Yapılan bu çirkin saldırıyı nefretle kınıyoruz.” (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.