banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Suruç Şanlıurfa Balıklıgöl

Fakıbaba:

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Show TV ekranlarında canlı olarak yayınlanan, Ali Kırca’nın hazırlayıp sunduğu “Siyaset Meydanı”na konuk oldu.

     “Ötekini Anlamak, Ötekileşmek” kavramlarının tartışıldığı açık oturum programında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ile birlikte Gazeteci Kırca’nın sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Fakıbaba, “Bağımsız Aday” olarak katıldığı 2009 yerel seçimlerinde yakaladığı başarının sırlarını anlattı.

    6 Şubat 1994 yılında yayın hayatına başlayan ve 18. yılını coşkuyla kutlayan Siyaset Meydanı’nın bu sezonki ilk programında Şanlıurfa Belediye Başkanı Fakıbaba ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen’i konuk etmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Ali Kırca, Siyaset Meydanı’nın yeni yüzüyle izleyicileriyle buluştuğunu söyledi.

    Kadir Has Üniversitesinden özel dekore edilmiş stüdyodan canlı olarak yayınlanan programda Şanlıurfa ve Eskişehir’den çekilmiş VTR’lere yer verilirken vatandaşların “Ötekileşme, Ötekini Anlama” kavramlarına bakış açıları soruldu.

   Günümüzde “Doğu ile Batı” arasında yaşandığı iddia edilen “Ötekileşmenin” uzun uzadıya tartışıldığı programda, Eskişehir’de olduğu gibi Şanlıurfa’da da vatandaşların görüşlerine de yer verildi.

   İnanç turizminin kutsal mekânlarından Balıklıgöl’de vatandaşa mikrofon uzatan Siyaset Meydanı’na görüş bildiren Urfalılar, ötekileşme ve ötekini anlamak üzerine fikirlerini sundular.

FAKIBABA:”ŞANLIURFA KARDEŞÇE YAŞANILAN BİR ŞEHİRDİR”

   Şanlıurfa’da Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Lazıyla, Çerkeziyle, 73 Milyon vatandaşın bugüne kadar kardeşçe yaşadıklarını ve bugünden sonra da kardeşçe yaşayabileceklerini ifade eden Belediye Başkanı Fakıbaba, barış ve kardeşlik konusunda Türkiye’nin önünün açık olduğuna inandığını vurguladı.

   Türkiye’de aslında en önemli sorunlardan birinin “Demokrasi” sorunu olduğunu hatırlatan Fakıbaba, “Demokrasi konusunda ülkemizde yaşanan sıkıntıları halen çözemedik. Bu ülkede siyaseti dürüst bir şekilde yaptığımız takdirde bu sorunun üstesinden geleceğimize inanıyorum. Bakınız 2004 yerel seçimlerinin ardından bağımsız olarak girdiğimiz 2009 yerel seçimlerinde iktidar partisinden aday gösterilmedik diye halkın desteğini alarak seçimlere bağımsız girdik. Halkımız bize teveccüh gösterdi ve tekrar bu görevi verdi. Ancak ben her fırsatta bana oy vermeyen kitleyi yani muhalefetin görüşlerine de saygı gösterdim” dedi.

    Siyaset Meydanı’na Türkiye’nin dört bir yanında “Halk Temsilcisi” olarak katılan 24 kanaat önderinin görüşlerini dinleyen Belediye Başkanı Fakıbaba, bu görüşler doğrultusunda yaptığı açıklamalarda, ağırlıklı olarak kardeşlik, barış ve hoşgörü mesajları verdi.

    Usta Gazeteci Ali Kırca ve programa katılan halk temsilcilerinin soruları üzerine “Bağımsız Aday” katıldığı ve başarı sağladığı 2009 yerel seçimlerinde yaşadığı süreci anlatan Belediye Başkanı Fakıbaba yine istek üzerine “Ceketimi Koysan Kazanır” meselesine açıklık getirdi.

   Yeni yayın döneminin ilk programı olan, 18 yıldır izleyiciler tarafından büyük ilgiyle izlenen ve yaklaşık 3 saat süren Siyaset Meydanı konuk öğrencilerin görüşlerinin ardından sona erdi.

  Canlı yayının ardından Belediye Başkanı Fakıbaba ile görüşmek isteyen konukların ve öğrencilerin oluşturduğu izdiham dikkatlerden kaçmadı.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.