banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Fakıbaba, yine yıktırdı

Kaçak yapıda araç ve eleman sayısını artıran Şanlıurfa Belediyesi haftada iki gün kaçak operasyonu düzenliyor. Bu haftaki kaçak yapı operasyonun adresi Selçuklu, İmam keskin ve Hayatti Harrani Mahallesi oldu.

 

Hazine arazileri üzerine yaptırılan kaçak yapılar bir bir yıkılırken kat fazlası çıkılan binalarda da filizler kesilip sütunlar yıkıldı. Şanlıurfa Kaçak Yapılarla mücadelesini artıran Şanlıurfa Belediyesi, aralarında meclis üyelerinin de bulunduğu kaçak yapı komisyonu, yanına zabıta ekiplerini, polisi de alarak 6 farklı noktada yıkım gerçekleştirdi. Zaman zaman kaçak yapı sahiplerinden bir kaçı yıkıma dirense de güvenlik önlemleri çerçevesinde yıkımlar olaysız bir şekilde tamamlandı.

 

Şanlıurfa Belediyesi, meclis üyelerinden oluşturduğu yeni kaçak yapı komisyonlarının denetim ve gözetiminde gerçekleştirilen operasyonların aralıksız süreceği bildirildi.

Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı M. Emin İzol, kaçak yapı ile mücadele konusunda “ “Bundan sonra ister ruhsatlı olsun ister ruhsatsız olsun. Belediyenin izni olmadan bir çivi dahi çakılmayacaktır.”dedi

 

Belediye ekiplerini tarafından bunlar tespit edildiği takdirde temelden bunları sökeceklerini dile getiren Şanlıurfa Belediye Başkan yardımcısı Emin İzol, “Daha önce bizden izin alıp bina yapanlardan iki katı çıktıktan sonra üstte filiz bırakıyor ki ileri de bir iki kat daha çıksın diye Mahalle mahalle dolaşıp bu filizleri kesmeye başladık. Biz belediye olarak kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceğiz. Şimdiden vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Vatandaşlarımız bu konuda mağdur olmamaları için belediyeden mutlaka izin almaları gerekiyor. Bir kolonda dökseler, bir sıva da yapsalar, bunun iznini mutlaka almaları gerekiyor. Yoksa ceza da alırlar yıkım da gerçekleşir” dedi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.