banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Fakıbaba ve Urfa’nın son 5 yılı!

2009 yerel seçimlerinde halkın desteği ile bağımsız Belediye Başkanı seçilen ve daha sonra başarısız kişilerden bir ekip oluşturan Ahmet Eşref Fakıbaba’nın, Urfa’nın son 5 yılını çaldığı ve en az 10 yıl geriye götürdüğü belirtiliyor.
2009 seçimlerinde halkın desteği ile bağımsız seçilen Ahmet Eşref Fakıbaba, zamanının büyük bir bölümünü yurt içi ve yurt dışı gezlerine ayırdı. Medyada sık sık boy göstermeye başlayan Fakıbaba, elde etmiş olduğu şöhretin altında ezilerek Urfa’nın kangrene dönüşen ulaşım, imar, trafik, işsizlik, gecekondu gibi sorunlarına çözüm bulamadı. Kentsel dönüşümü hayata geçiremedi.
Alınan kaynaklara göre; Şanlıurfa Belediyesinin yaklaşık 1 Kat Trilyon borcu olduğu ve bu borçların silinmesi için Bakan Faruk Çelik’in devreye girmesiyle DEDAŞ, Maliye, SGK alacaklarının büyük bir kısmı çözüldü. Fakıbaba, şuan AK Parti belediye başkanı olmasına rağmen seçim sürecinde AK Parti’ye destek vermemekle suçlanıyor. 10 yıllık faaliyetlerin bulunduğu kitapçıkta harcanan paralar yer alırken, Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe’nin sorumluluğu alanında yer alan basın ve tanıtım giderlerinin yer almaması dikkatleri çekti.

10 Milyon TL iddiası
Yaklaşık 10 Milyon TL’nin Fevzi Yücetepe’nin kontrolünde Fakıbaba’nın bazı ulusal ve yerel medyada tanıtılması amacıyla fatura edildiği ileri sürülüyor. Fakıbaba’nın sürekli bazı yerel medyada yer alması şartıyla Fevzi Yücetepe kontrolünde sürekli aynı kişilere kaynak aktardığı ve parasal destek sağladığı Şanlıurfa Belediyesi tarafından biliniyor.

Yemiyor, yediriyor
Şanlıurfa’da yemeyen, yedirmeyen belediye başkanı olarak bilinen Fakıbaba’nın, yemediği ancak kendi koltuğunu korumak amacıyla ve yeniden aday olmak pahasına belediyenin kaynaklarını yedirdiği bilindiği ileri sürüyor. Urfa kamuoyu, Fakıbaba’nın yemediğini ancak bazı başkan yardımcıları ve müdürlerin ise yolsuzluk yaptıklarına inanıyorlar. 2009 seçimlerinde 7 başkan yardımcısını göreve getiren Fakbababa’nın ne kadar büyük bir hata işlediği daha sonra ortaya çıktı.
Başkan yardımcılarının tamamı birbirlerinin kuyularını kazmaya ve açıklarını aradıkları tespit edilirken, sürekli kavga içinde yer almaları da dikkat çekti. Ayrıca başkan yardımcıları, vatandaşlara hizmet götürmek yerine siyaseti düşündüler. Fakıbaba’ya yakınlığı ile bilinen Fevzi Yücetepe ise Fakıbaba’nın etrafında yer alan çok sayıda değerli kişilerin uzaklaşmasını sağladı.
Şanlıurfa Belediye Meclis başkanlığına çok az sayıda başkanlık yapan Fakıbaba, meclis üyelerince de sık sık eleştiriliyordu.  Meclis üyeleri başta olmak üzere AK Parti camiası ve Şanlıurfa kamuoyu, Fakıbaba’nın Urfa’nın son 5 yılını çaldığını ve en az 10 yıl geriye götürdüğüne inanıyorlar.

Basın toplantısı düzenledi
Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, dün düzenlediği basın toplantısında, Şanlıurfa’da 10 yıllık döneminde yaptıkları çalışmaları anlattı. Fakıbaba’nın Hilton Oteli’nde düzenlediği basın toplantısına Belediye Başkan Yardımcıları, belediye birim müdürleri ve basın mensupları katıldı. Fakıbaba, toplantıda 10 yıllık süreçte Şanlıurfa’da yaptığı çalışmaları ve belediyenin borcunu açıkladı. Fakıbaba, 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle Şanlıurfa Belediyesinin 186.076.525 TL borcu olduğunu söyledi..

URFASTAR


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.