banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Fakıbaba; Tuhafiyeciler ve Terzilerilerle

 

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Urfa turizminin daha da canlandırılması adına, Tarihi Hanlar Bölgesi esnafına seslenerek “Turizm sezonunda dükkânlarınızı gece saat 23’e kadar açık tutun” çağrısı yaptı.

     Belediye Başkanı Fakıbaba, STK (Sivil Toplum Kuruluşları) ziyareti kapsamında Şanlıurfa Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Dernek Başkanı Halil Beyaz ve Şanlıurfa Terziler Odası Başkanı Numan Tuğbay’ı ziyareti esnasında esnafa farklı bir çağrıda bulundu. Ziyarette Başkan Fakıbaba’nın çağrısına STK’lardan tam destek geldi.

 BEYAZ: ESKİDEN BİR YILDA 6 AY OTURURDUK

      Şanlıurfa Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Dernek Başkanı Halil Beyaz, “Urfa turizmi Başkanımız Fakıbaba’nın çalışmaları sonucunda oldukça canlanmıştır. Eskiden çarşıda 6 ay iş olur 6 ay olmazdı. Ancak şimdi yılın 12 ayında da çarşılarımız cıvıl cıvıl. Bizler bu canlılığı Şanlıurfa Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Fakıbaba’ya borçluyuz. Eski Urfa’nın yeniden canlandırılması açısından yaptığı hizmetler esnafımızın kazancında büyük artış sağlamıştır” dedi.

BAŞKAN FAKIBABA’NIN ESNAFA YAPTIĞI ÇAĞRIYI ÖNEMSİYORUZ

   Şanlıurfa Terziler Odası Başkanı Numan Tuğbay ise Fakıbaba’nın çağrısına esnafın kulak vermesini istedi.   Tuğbay, “. Başkanımızın Tarihi Hanlar Bölgesi’nde yürüttüğü çalışmaları herkes rahatlıkla görebilir. Bunlara en iyi örnek, Tarihi Eserlere Sahip Çıkılması, Görüntü Kirliliğinin Ortadan Kaldırılması ve Mencek Hanı’nın restorasyon işidir. Ben bir STK başkanı olarak başkan Fakıbaba’nın çağrısını oldukça önemsiyorum. Turizm sezonunda dükkânlarımızın açık olması Urfa turizmini oldukça canlandıracaktır. Belki ilk zamanlarda iş olmayabilir ancak ileri ki aylarda bunun mutlaka faydası olacaktır” ifadelerini kullandı.

FAKIBABA STK’LARLA DAİMA GÖRÜŞ HALİNDEYİZ

     STK başkanlarıyla daima görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Belediye Başkanı Fakıbaba, 2011 yılı içersinde Şaban, Aslanlı ve Hacı Kamil Hanı’nda da restorasyon çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. Urfa için turizmin önemli olduğunu hatırlatan Fakıbaba, “Turizm bizler için çok önemli. Tüm STK’lar da bunun zaten farkında.  Turizmin daha da iyiye gitmesi için başkanlarımız esnaflarını daima eğitiyorlar. Ben bu bağlamda kendilerine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.