banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Fakıbaba Peşkeş Çekiyor İddiası...
Üç koperatif başkanlarının ortak imzası ile yayınlanan basın bildirisinde, Fakıbaba Urfa esnafından kiraladığı araçların tüm reklam gelirlerini kendine alırken, özdicle holdingden kiraladığı 67 araçtaki tüm reklam gelirlerini özdicle holdinge verdiğini iddia etti.


İşte o açıklamanın tam metni: “Şanlıurfa belediyesine bağlı BELSAN A.Ş, kooperatiflerden araç kiralamaktadır. Kira  sözleşmesinin 10/2. maddesindeki “Kiracının Hak Ve Yükümlülükleri” maddesinin H bendinde ‘’kiraya veren(esnaf) iş bu sözleşme konusu hat kullanım hakkıyla ilgili Reklam, Promosyon vb.. gibi hiçbir gelirden hak talebinde bulunamaz  ve faydalanamaz, bu gelirlerin tümü kiracıya (belsan a.ş) aittir maddesine göre reklam gelirlerinden hiçbir hak iddia edemiyor.Belsan’ın şuan aldığı hiçbir reklamdan bu hat sahipleri faydalanamamaktadır.

04.01.2012 tarihinde yapılan ihalenin teknik şartnamesinin 4. Maddesindeki ‘’Şehir İçi Toplutaşıma Çalışma Esasları’’ bölümündeki 11. Maddeye göre ‘’Araçlarla ilgili her türlü reklam gelirleri yükleniciye (ihaleyi kazanan şirket)aittir’’ maddesine göre ihaleyi kazanan ÖZDİCLE A.Ş’ bu 67 aracın üzerindeki tüm reklamların tek sahibidir.

Fakkıbaba belediyesi gariban Urfa esnafından kiraladığı araçların tüm reklam gelirlerini kendine alırken, esnafa kuruş bile koklatmazken; özdicle holdingden kiraladığı 67 araçtaki tüm reklam gelirlerini özdicle holdinge veriyor. İşte bu rant sistemin çarklarından biri budur. Fakkıbaba sözde çağdaş ulaşım adı altında esnafı sürüm sürüm süründürürken, Adıyamanlı holdinge toplu taşımayı peşkeş çekiyor.

İşte ''yemeyen, yedirmeyen'' başkan Fakıbaba’nın toplu taşımadaki adalet anlayışı budur. Biz buradan vicdan sahibi Urfa halkına sesleniyoruz. Biz burada Urfalılar olarak, Urfa esnafı olarak Fakkıbaba belediyesi tarafından sürüm sürüm süründürülürken, Adıyamanlı firmaya tanınan ayrıcalıklar neden? Fakkıbaba’ya soruyoruz özdicle a.ş ile ne tür ilişkileriniz var? Üç maymunu oynamadan bize ve kamuoyuna cevap versin”


MEHMET EMİN AK                                    ABUZER ŞEKER                    MEHMET POLAT

eyyübiye kop.başk.                                    karaköprü kop.bşk                çankaya kop.bşk.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.