banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Fakıbaba, 11 Nisan Mesajı Yayınladı

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

       Belediye Başkanı Fakıbaba mesajında şu sözlere yer verdi: “Aziz Urfalılar, 91 yıl önce milletimize yakışır bir davranış sergileyerek Türk ulusunun haksızlığa karşı baş kaldırışını, hal ve şartlar ne olursa olsun hür yaşamından bir an dahi vazgeçmeyeceğini, dünyaya haykırışının en bariz örneğini yaşatan aziz şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Her 11 Nisan da yapılan anma toplantısı, Urfa'nın kurtuluşu için şehit düşen ve gazi olanların evlatları ve torunları için hissettiğimiz şükran duygusunun bir ifadesi olmasının yanında; bugünkü neslimize, 91 yıl önceki şartlarda tüm imkânsızlıklara rağmen verilen mücadelenin, gösterilen fedakârlığın boyutunu anlatmamızı sağlamaktadır. Bu açıdan bakıldığında bugün sahip olduğumuz değerlerimizin bedelinin ölçülmeyecek kadar kıymetli olduğunu görmekteyiz.

      11 bin 500 yıldan beri dünya tarihinde ayrı bir öneme ve değere sahip olan Urfa'mız bugünde dünyanın gözünü diktiği önemli noktalardan biridir. Gerek stratejik konumu, gerekse verimli toprakları ve GAP Projesi yanında inanç merkezi olması nedeniyle dikkat çekmektedir. Bu özelliği nedeniyle 91 yıl önce yaşanan trajedinin bugün değişik boyutlarıyla karşılaşmaktayız. Etrafımızda cereyan eden olaylar bizi yıldırmamalı, sindirmemeli aksine bizim birlik ve beraberliğimizi pekiştirmelidir. Bunun bilincinde olarak, hem sahip olduklarımızın kıymetini bilmemiz hem de Urfa'mızı layık olduğu yere taşımamız hepimizin görevidir. Asırlardır yan yana yaşayan atalarımızın evlatları ve torunları olarak, birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Bu amaçla hepimiz bu mutlu günün idraki içinde elele vererek, Urfa'mızın, tarımsal potansiyelinin değerlendirilmesine yönelik bir sanayi kenti haline gelmesi için güçlerimizi birleştirelim. Tarihi ve kültürel tanıtımına yönelik çapa sarf ederek de Urfa'mızın bir dünya kenti olduğunu kanıtlayalım.

      Gün sevgi günüdür. Gün kardeşlik günüdür. Bugün her zamankinden daha çok sevgiye, kardeşliğe, barışa ve hoşgörüye ihtiyacımız vardır. Bu duygu ve düşüncelerle, hepinizin 11 Nisan Kurtuluş bayramını en içten dileklerimle kutluyor, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Yüce Mustafa Kemal Atatürk'e, Urfa kurtuluş mücadelesi önderleri On İkilere, şehitlerimize, Cenab-ı Haktan rahmet diliyor; gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.