banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Ezidi mültecilere yardımlar devam ediyor

 Irak’ın Musul kentine bağlı Şengal (Sincar) bölgesinde çatışmalardan kaçarak Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine gelen Ezidi ailelere yardıma devam ediliyor. 

Yaşanan çatışmalar nedeniyle yüzlerce Ezidi aile, Viranşehir’e bağlı çeşitli köylere geldi. Viranşehir’e gelen Ezidi aileler akrabalarının yanına ya da köy okullarına yerleştiler. 

Şanlıurfa Valisi İzettin Küçük’ün ziyaret ettiği Ezidi mültecilere birçok STK yardım etti. Şanlıurfa’daki birçok STK’nın birleşmesiyle oluşan İnsani Yardım Platformundan bir heyet, battaniye, gıda malzemesi, çocuk bezi, çocuk maması gibi temel ihtiyaç malzemelerinin yanında çocuklara oyuncak dağıttı.

 Ezidi mülteciler arasında üç kızı talesemi hastası olan Kawa Giyo ise kendilerine yardım yapılmasını istedi. Üç gün süren yürüyüşün ardından Suriye üzerinden Türkiye’ ye giriş yaptığını ifade eden Giyo, üç kızının talesemi hastası olması nedeniyle çok sıkıntı yaşadığını söyledi. (Osman Gülebak-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.