banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Kıbrıs Lefke’de bir avukatın ezan sesinden rahatsız olduğu gerekçesiyle mahkemeye başvurmasının ardından mahkemenin, ezanı yasaklaması ile ilgili bir tepki de Şanlıurfa Peygamber Sevdalılarından geldi.

Konu ile ilgili İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa il koordinatörü İbrahim Halil Göven,  Kıbrıs’ın bir İslam beldesi olması için çok bedel ödendiğine dikkat çekerek bu yasağın Müslümanlar tarafından asla kabul edilemez olduğunu söyledi.

Kıbrıs’ın İslam tarihindeki önemini ve verilen bedelleri anlatan Göven, Kıbrıs ve Türkiye halklarının bu karara tepki vermesi gerektiğini belirtti.

Göven, “Türkiyeli Müslümanlar ile Kıbrıs’taki Müslümanlar ile kenetlenmelidir. Buradaki STK’lar gerekirse Kıbrıs’ta da şubeler açmalı ve orada etkinliklerde bulunmalı. Ayrıca orada İmam Hatipler açılmalıdır. Diyanet de bu çalışmalara destek vermelidir. Bu eksiklik had safhada, bundan dolayı bir araya gelinip Kıbrıs’a sahip çıkılmalıdır.” dedi.

“Müslümanların dağınıklığından cesaret alıyorlar”

Ezan yasağı kararını verenlerin, Müslümanların dağınıklığından istifade ettiğini belirten Göven, “Bu tür durumlarda Müslümanlar birlikte hareket edip tepki göstermelidir. O zaman İslam düşmanları bu şekilde Müslümanların ne Kur’an Kurslarına ne derneklerine ne de camilerine saldırıda bulunurlar. Aynı zihniyet Diyarbakır’daki Yenişehir ilçesinde billboardlarda Peygamberimize hakaret karikatürleri yayınladı. Bunlar nereden cesaret alıyor, Müslümanların dağınıklığından cesaret alıyor. Bundan dolayı Müslümanların ivedilikle bir araya gelerek birlikte hareket edip, gerektiğinde birlikle karar alabilmeleridir. “ dedi. (Mustafa Gül, Ramazan Casuk- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.