banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Candeias

Eyyübiye’nin sorunları masaya yatırıldı


İlçenin ekonomisi, eğitim düzeyi, ilçedeki suç oranının düşürülmesi, istihdamda ara elemana duyulan ihtiyaç ve kız çocuklarının okutulması için yürütülecek faaliyetler gibi başlıkların öne çıktığı toplantıya, Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hatice Çiftçi Dengiz, Eyyübiye Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necati Taş’ın yanı sıra Kent Konseyi, Şurkav, Kadem, Şanlıurfa Rehberler Odası, Şanlıurfa Turizm Geliştirme Derneği gibi birçok STK temsilcisi katıldı. 
DEMİR: BİLGİ VERMEK SİZDEN, ÇALIŞMA YAPMAK BİZDEN
Toplantının açılışında bir konuşma yapan Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir, Eyyübiye Halk Eğitimi Merkezi’nin çok yeni bir kurum olduğunu söyleyerek, “Kısa zamanda her yaştan birçok kişiye ulaştı. Bugün de siz değerli paydaşlarımızın görüşleri çerçevesinde bilgi paylaşacağız. Bilgi vermek sizden, gelen talepler kapsamında çalışma yapmak bizden” diye konuştu. 

TAŞ: İLK YILDA 20 BİN KİŞİYE ULAŞTIK
Demir’den sonra söz alan Eyyübiye Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necati Taş, ilk yılda 20 bine yakın kursiyere ulaştıklarını ifade ederek “İlk yılımız olmasına rağmen bu sayıyı yetersiz buluyoruz. Amacımız her yaştan vatandaşa ulaşabilmek. İlçede eğitimle alakalı açığı Halk Eğitimi Merkezi ile kapatmaya çalışacağız. Sizlerle de el ele vererek Eyyübiye için en büyük gayreti sarf etmeye hazırız” dedi.
Konuşmaların ardından Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlattığı “Eyyübiye Okuyor” projesi ve Eyyübiye Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün faaliyetlerinin yer aldığı iki slayt gösterisi gerçekleştirildi. 
STK’LARDAN ARA ELEMAN TALEBİ
Halk eğitimi merkezlerinin halka ulaşabilmek için ihtiyaç duyulan en önemli kurumlar olduğunun altı çizilen toplantıda, Eyyübiye’de yaşam ve eğitim kalitesini yükseltmek için fikir alış verişinde bulunuldu.  Eyyübiye Halk Eğitimi Merkezi ile ortaklaşa projeler üreterek belli sektörlerde ara elemen yetiştirilmesi için çalışma yapmak istediklerini belirten STK temsilcileri, özellikle örgün eğitimden uzak kalan kız çocuklarının eğitimi konusunda yapılacak her çalışmaya destek vereceklerini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.