banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Eyyubiyelilerden Belediye'ye istimlak tepkisi VİDEO
Evlerine istimlâk kararı alınmasına tepki gösteren bir grup vatandaş kamulaştırma bedelini az bularak belediyeyi protesto etti.

Kanal Urfa defalarca eyyüppeygamber yolunun çift yönlü ve genişletilmesi haberini ekranlara getirmiştik. Ekranlara defalarca getirilen bu haberin ardından şanlıurfa belediyesi yol genişletmek amacıyla çalışmalara start verdi ama bu kez istimlak bedeli konusu gündeme geldi.

 

Şanlıurfa Belediyesi, Eyyübiye Mahallesindeki yolun genişletilmesi için kamulaştırma çalışmaları başlatırken istimlâk bedellerini az bulan mahalleli isyan etti.Eyyüp Peygamber Caddesi üzerinde bulunan bazı evlere istimlâk kararı alınmasına tepki gösteren bir grup vatandaş bir araya geldi.

 

İnsanların yıllarca alın teri ve emekleriyle sahip oldukları evleri yıkılmak istendiğini belirten mahalleli,” evlerimizin korunmasını talep ediyoruz. belediyeyi yıkıcı değil, yapıcı olmaya davet ediyoruz” dedi.

 

Evleri için ufak bir rakam teklif edildiğini, hatta bazı evler için komik rakamlar verildiğini belirten mahalleli, ' 20-30 yıldır böyle bir çalışma yapılacaktı şimdi magdur edilerek yapılıyor dedi

 

Mahalle sakinleri “bizlere bir uyarı geldi evlerimiz yıkılacak diye. eski proje böyle değildi. son 2 yılda bu proje değişti. belediyeden hiçbir yetkili ile görüşmedik. hakkımızı sonuna kadar savunacağız. “ diye konuştular.

 

Protesto vatandaşların dağılmasıyla olaysız olarak sona erdi.
Kaynak; Kanalurfa


 


Haberin Videosu:

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.