banner2
Öne Çıkanlar toz Sugeldi Candeias Douglas Tanquee Trendyol 1. Lig

Eyyübiye Müftülüğünün Tirit Ziyafetine Siyasetçi Akını!..

Şanlıurfa'nın Eyyübiye İlçe Müftülüğü öncülüğünde kutlu doğum munasebetiyle  Haleplibahçe Mahallesinde bulunan Fatih Sultan Mehmet İlk Öğretim okulunun avlusunda 5000 kişiye tirit ziyafeti verildi.

Yaklaşık 5000 bin kişiye ikram edilen yöresel tirit ziyafetinde 2'si büyük 5'i küçük baş hayvan kurban edildi,  5 bin adet yufka (açık ekmek) ekmek, 400 kilo yoğurt, 200 kilo limon ve 150 kilo biber harcanarak yapıldı.

Mahalleli çocuklar ve bayanlar tarafından da yoğun ilgi gösterilen tirit ziyafetine Eski İçişler bakanı AK Parti  İstanbul Milletvekili Abdulkadir Aksu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Süleyman Elgün, Eyyübiye İlçe Müftüsü Mustafa Erdem, Halfeti İlçe Müftüsü Mustafa Demirbaş,  çok sayıda sivil ve siyasi erkan katıldı.

Tirit ikramından sonra İmam Mehmet Kılıç'ın Kur'an tilavetiyle başlayan program, Eyyübiye İlçe Müftüsü selamlama konuşmasıyla devam etti.

Programda konuk Abdulkadir Aksu ve Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'de birer selamlama konuşması yaptı.

Programda ayrıca Hz. Yakup Camii İmam hatibi Mehmet Salih Çavur'un talebeleri Mehmet Enes Aslan ve İbrahim Aslan tarafından Peygamber Efendimizin hayatını konu alan bir sunum yapıldı.  Daha sonra Halil İbrahim Aslan ve Mevlüt Gök'ün günün anlam ve önemini belirten hadislerden bir kesit sunması katılımcılar tarafından yoğun alkış aldı.

Program, Eyyübiye İlçe Müftlüğü İlahi korosunun okuduğu ilahilerle son buldu.

Haber: Mehmet Guli Aslan/ Balikligol.com

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.