banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Urfa Haber Balıklıgöl

Eyyübiye İlçesinde Kurban Kesim Yerleri Belirlendi

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci: "Belediyemiz yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını tamamlayıp vatandaşlara en hijyenik ortamı sunmayı amaçlıyor." dedi.

Başkan Mehmet Ekinci’nin direktifleriyle Kurban Bayramı hazırlıklılarını sürdüren Temizlik İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün ortaklaşa olarak yapmış oldukları hummalı çalışma devam ediyor.

Eyyübiye Belediyesi tarafından İlçe sınırları içerisindeki vatandaşların rahatlıkla ulaşabileceği 9 ayrı kesim yeri belirlendi.

Eyyübiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı 416 personelin gün boyu vardiyalı çalışacağı kesim yerlerinde 68 temizlik aracı ve 13 traktör ile vatandaşa hizmet verilecek. Kurban kesen vatandaşların daha rahat ortamda kurbanlarını evlerine götürebilmeleri amacıyla 30.000 bin poşet dağıtılacak.

Sabah namazı sonrası cami çıkışlarında ve kurban kesim yerlerinde vatandaşlara dağıtılacak olan poşetlerle vatandaşların hijyenik ortamda kesilen kurbanları evlerine götürmeleri hedefleniyor.

Yine ekipler tarafından belirlenen alanlara kurban askılığı takılacak. Ayrıca belirlenen kurban kesim yerlerinde mucur dökülüp çukur açılacak.


Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı 416 personelin 24 saat süreyle dönüşümlü bir şekilde çalışacağı Kurban Bayramında ayrıca kesim yerlerinde Eyyübiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı birer zabıta da görevlendirilecek.


Kurban Bayramlarında sıkça rastlanan kaçan kurbanlıkların yakalanması amacıyla da Zabıta Müdürlüğü bünyesinde bir ekip oluşturulacak.


Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından da kurban satış ve kesim yerlerinde satış ve kesim süresince sık sık ilaçlama yapılacak.


Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ekiplerin yaptığı çalışmalar hakkında yazılı bir açıklama yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ‘’ Belediye olarak Kurban Bayramına hazırız.


Bütün vatandaşlarımızın bayramını şimdiden kutluyorum. Kurban Bayramı öncesi kurban satış ve kesim yerleri belediyemiz tarafından tespit edildi. 9 ayrı noktada kesim işlemleri gerçekleştirilecek.


Belediye olarak satış ve kesim işlemleri sırasında vatandaşlarımıza en hijyenik ortamı sunmak için hazırlıklarımız devam ediyor.


Özellikle Temizlik İşleri Müdürlüğümüze bağlı tüm personelin vardiyalı olarak çalışacağı kesim işlemleri esnasında vatandaşlarımızın da belediye ekiplerine yardımcı olmasını diliyoruz.


Ekiplerimiz tarafından dağıtılacak olan poşetlerle vatandaşlarımız kurbanlarını en hijyenik şekilde evlerine ulaştırabilecekler.


Yine belirlenen kurban kesim yerlerinde mucur çalışması yapıldı ve çukurlar kazıldı. Bununla da amacımız hem kurban kesim esnasında hem de sonrasında hijyenik bir ortam oluşturmaktır.


Bütün ekiplerin seferber olacağı bayram süresince ilçemizde temizlik anlamında sıkıntı yaşanmaması için çalışmalarımız sürüyor. ‘’ dedi.


KURBAN KESİM YERLERİ


1– Dem-Et Kesim Mezbahanesi

2-Toki Konutları, camii yanı, semt pazar yeri

3-Buhara Mah. Soro İmam Taziye Evi yanı, Buhara Semt Pazaryeri

4-Eyyüp Peygamber Makamı Doğusu, müsait boş alan

5-Hayati Harrani Mah. Komiser Şakir Sok. ile Şehit Astsubay Çavuş Halil Kanat Sok. arası Turgut Reis kasap karşısı müsait boş alan

6-Eyyüp Kent Mah. 3962. Sokakta bulunan yeni yapılan semt pazar  yeri

7-SSK Cad. sonu, Elektrik Trafosu kuzeyinde bulunan müsait boş alan

8-Binaların kendi bahçelerindeki müsait alanlar

9-Tüm Oto ve Halı Yıkama işyerleri

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.