banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Eyyübiye Belediyesinin logosu VİDEO

Şanlıurfa’da, 30 Mart yerel seçimler sonrası yeni kurulan Eyyübiye Belediyesi, düzenlemiş olduğu Logo Yarışması sonucu, dereceye giren ilk üç kişinin örnek çalışmaları neticesinde ortak bir çalışma yaparak ilçenin tarihi ve kültürünü anlatan logosunu buldu.

29 Nisan ve 9 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Eyyübiye Belediyesi Logo Yarışması bugün sona erdi. 141 kişinin katıldığı Logo Yarışmasında dereceye giren ilk üç kişi bugün Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin önderliğinde basın ve kamuoyuna duyuruldu.

Özel bir konuk evinde düzenlenen Logo Yarışması Finaline, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ev sahipliği yaptı. Şanlıurfa görev yapan çok sayıda yerel ve ulusal bazda gazeteci, köşe yazarı, ajans mensuplarının katıldığı Logo Yarışmasına; AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Süleyman Elgün, Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcıları Necmeddin Sağlam Giray Küçük Mehmet Elgün, Aziz Aslan, Karaköprü Belediye Başkan Vekili Celal Çakmak, Karaköprü Belediyesi Başkan Yardımcısı İsa Kızıldemir, Jüri Üyeleri Prof. Dr. Abdullah Ekinci, Öğretim Görevlisi Emine Teker, Araştırmacı Yazar Yusuf Sabri Dişli, Öğretim Görevlisi Haldun Özbudun katıldı.

Düzenlenen Logo Yarışmasında Mehmet Erdem, Mehmet Emin Bakırcı Nabi Baziki dereceye giren isimler oldu. Derecede birinci olan Mehmet Erdem’e 3 Bin TL, Mehmet Emin Bakırcı ve Nabi Baziki’ye Bin TL armağan edildi.

Dereceye giren 3 ismin Logo çalışmalarından ortak bir logonun çıkarıldığını ifade eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci; ‘Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü İlçeleri yeni kuruldu. Dolayısıyla bu merkez ilçelerde kurumsal anlamda yapılması gereken çalışmalar var, onlarda birisi de logo. Kurumsal kimliğimizi, kurumsal imzamızı bir yerde belirtecek olan logo çalışması ile ilgili 29 Nisan 2014’te duyuruya çıktık. 9 Mayıs’ta başvurular sona erdi. Yarışmaya 141 kişi katıldı, toplam 276 eser sunuldu. Elemeler 10 Mayıs’ta yapıldı. İlk turu 30 logo geçti, ikinci turda ise 14 logo finale kaldı. Jüri üyelerimiz Prof. Dr. Abdullah Ekinci Başkanlığında Öğretim Görevlisi Emine Teker, Araştırmacı Yazar Yusuf Sabri Dişli, Öğretim Görevlisi Haldun Özbudun yaptı. Finalde jüri üyelerinin yaptığı değerlendirmeler sonucu iki logo belirlendi ve bu iki logonun birleşiminden bir logonun  belirlendiği söyledi.

Logo Yarışmasında Jüriye başkanlık Yapan Prof. Dr. Abdullah Ekinci, ortak çalışmalardan çıkartılan logo hakkında basın mensuplarına ve davetlilere bilgiler vererek, ‘Yarışmaya giren arkadaşların yüreklerindeki çizgileri, akıllarındaki düşüncelerini aktardıkları o çizim belgelerini gördük ve onlar üzerinden bir değerlendirme yapmak istedik. Eyyübiye’yi nasıl anlatalım, bunu düşündük ve bizimle birlikte Eyyübiye nasıl anlatılmalı, yaklaşık 300 çalışma ile bize anlatmaya çalışmışlardı. Eyyübiye’nin kültürel, coğrafi, turistik ve tarihsel birikiminin tümünü ifade edecek bir logo ortaya çıksın. Temel amacımız buydu.’ İfadelerini kullandı.

Logo Yarışması Finali sonrası Jüri Başkanı ve Üyelerine Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez ve Karaköprü Belediye Başkan Vekili Celal Çakmak günün anlam ve önemini arz eden birer plaket takdim etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.