banner2
Öne Çıkanlar Urfa Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin

Eyyübiye Belediyesine Şahin Tepe Sorusu!

Eyyubiye belediyesine verdiği bir dilekçe ile  ŞAHİN TEPESİ denilen yerin akibetini soran eski Belediye meclis Üyesi Mehmet Cafer; "4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu uyarınca bir vatandaş ve bir Urfalı olarak bilgilendirilmek istiyorum. Vatandaş bilgi edinme  hakkımı kullandım" dedi.

Mehmet Cafer, İddia doğru olması durumunda Cumhuriyet başsavcılığına ve içişleri bakanlığına şikayet edip dava açacağını söyledi.

İŞTE O DİLEKÇE:

BELEDİYE BAŞKANLIĞINA / EYYÜBİYE

Belediyeniz hudutları dahilinde, Akabe Mevkii’nde bulunan ve Şahin Tepesi olarak bilinen yerin mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olup ve henüz özel şahsa devri (tahsis-kiralama)  yapılmadan Belediye Başkanlığınız tarafından Belediye Binası ve Turizm Tesisi olarak 28.600.000 TL’ye devraldığınıza (kiralama-tahsis) dair kamuoyunda duyumlar mevcuttur. Tarafınıza tahsisi yapan kişinin Mali Müşavir Mehmet Tuncay veya bu şahsın sahibi-ortağı olduğu bir şirket olduğu, yine Mehmet Tuncay’ın Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in danışmanı olduğu da ifade edilmektedir.
    Yukarıda bahsedilen hususları bir vatandaş ve bir Urfalı olarak merak etmekteyim. Böyle bir yerle ilgili tahsis-kiralama için protokol yapıldı mı, bu protokol kimle yapıldı, bu devir için ödenecek para 28.600.000 TL’mi, bu yerin mülkiyeti kime ait, bu yer Milli Emlak tarafından bu aşamada tahsis edilmiş mi? Bahsettiğim bu hususta 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu uyarınca bilgilendirilmek istiyorum. Gereğini arz ederim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.