banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

EYYÜBİYE BELEDİYESİ’NDEN İSTİHDAM ATAĞI


SGK binası 4. katta bulunan Eyyübiye Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen protokol imza törenine Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Belediye Başkan Yardımcısı Necmeddin Sağlam, Esnaf ve Sanatkârlar Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Tuğbay ile Eyyübiye Belediye Meclis Üyeleri Levend Çelik ve Hüseyin Yıldırım katıldı.

Program kapsamında,   Eyyübiye ilçesi sınırları dâhilinde kendi işini kurmak isteyen, girişimci ruha sahip, iş kalitesi ve niteliğine sahip olmak isteyen ve istihdam yaratıp verimi arttırmak isteyen işverenler ve tüzel kişiler için KOSGEB destekli eğitim programı hayata geçiriliyor.

 Verilen eğitimlerle hedef kitlesini genişletmek, bilinçli ve nitelikli insanları iş hayatıyla tanıştırarak desteklemek, Kosgebin sağladığı desteklerden haberdar ederek faydalanmalarını sağlamayı amaçlayan projeye,  Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Belediye Başkan Yardımcısı Necmeddin Sağlam ile Esnaf ve Sanatkârlar Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Tuğbay imza attı.

Protokol imza töreninde konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci genç nüfusa sahip olan Eyyübiye’de yeni girişimcilere önem verdiklerini belirtti. Başkan Ekinci “ Esnaf ve Sanatkârlar Derneğimizle birlikte bu proje kapsamında İstihdama yönelik kurslar açılacak. Belediye olarak bu girişimcilik kurslarını önemsiyoruz. Özellikle iş noktasında ve istihdam noktasında birçok talebin geldiği bir belediye olarak bu kurslara önem veriyoruz. En azından insanların bu tarz kurslar aracılığıyla kendi işyerlerini açması bizim için önemli. Bizler bu kurslar için gerekli olan hoca desteği ve diğer konularda her türlü yardımı sağlayacağız. Sertifikayla beraber kursiyerlerin işyerlerini açma esnasında desteklerimiz olacaktır. Bunun ilçemiz sınırları içerisindeki yeni girişimcilere hayırlı olmasını diliyoruz. Sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında bu tarz faaliyetlerimiz devam edecektir.” Dedi.

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği olarak Eyyübiye Belediyesiyle bu programı hayata geçirmenin verdiği memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Esnaf ve Sanatkârlar Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Tuğbay ise “ Belediyemizle birlikte amacımız yeni girişimcilerin önünü açmaktır. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Ekinci’ye girişimcilere verdiği destekten dolayı teşekkür ederiz” dedi.

PROJENİN AMACI

Minimum 100 maksimum 250 kişiye yönelik girişimcilik eğitimi verilmesiyle kendi işini kuracaklara destek verilmesi, verilen eğitim ile nitelikli eleman yetiştirilmesi, beşeri sermayenin artışının sağlanması,  istihdam yaratmak isteyen işyerlerinin ön plana çıkarılması, çalışma konuları, mesleki eğitim ve uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin kapsamlı bir şekilde geniş hedef kitlesiyle eğitim vermek eğitim sonrasında destek sağlamak, Verilen eğitimlerin hedef kitlesini genişletmek, bilinçli ve nitelikli insanları iş hayatıyla tanıştırarak desteklemek, KOSGEB’in sağladığı desteklerden haberdar etmek ve faydalanmalarını sağlamaya yönelik çalışma içinde olmak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.