banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Eyyübiye Belediyesinden Açıklama

Basında çıkan Şanlıurfa Cumhuriyet Savcılığı, ihaleye fesat karıştırma ve görevini kötüye kullanma suçlamasıyla AK Partili Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci hakkında İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma izni istedi şekilde haberlele ilgili açıklama yapan Ekinci; "Belediyemizce yapılan işlemler ve özellikle ihaleler konusunda, şeffaflık, hukuka uygunluk ve eşitlik ile rekabet ilkelerine uygun olarak davranmaktayız." dedi.

Mehmet Ekinci açıklamasında;
"İhale işlemleri, idari işlemler olup bunlara ilişkin itirazları olanların ihale işlemlerini idari yargıya taşıyarak haklarını aramaları mümkün iken, bunun yerine isimsiz şikayet dilekçeleri ve ihbarlarla gerçeğe aykırı beyanlar ile kurumları harekete geçirme yolunu seçmektedirler. Gerek haberi veren Cihan Haber Ajansı ve gerekse Mahmut Tanal isimli vekilin haber metninde yer alması, konuya ilişkin yıpratma girişimlerinin hangi akıl sayesinden ortaya çıktığını net bir biçimde göstermektedir.

Bazı kimselerin, şahsi taleplerine karşı hep dik durduk ve durmaya devam edeceğiz. Bulanık suda balık avlama meraklısı kimselerin bu gerçekten uzak şikayet ve ihbarları gerekli idari ve adli mercilerce incelenip, sonuca bağlandıktan sonra, bu iftiracılar hakkında gerekli işlem başlatılacaktır. Nitekim, Mahmut Tanal isimli vekil hakkında, daha önceki iddialarına dönük olarak suç duyurusunda bulunulmuştu, bu konunun da önceki iftiralarında takipçisi olacağız. Kendi grup ve şahsı menfaatleri çerçevesinde yönetmek isteyen rantiyecilere, ırkçılık yaparak belediye başkanlığımızı halen hazmedemeyenlere, faydalı işler yapmamızı engellemek için suni gündemler oluşturan halk düşmanlarına Belediyemizi teslim etmeyeceğiz.

Bize gerçeğe aykırı isnatlarda bulunanlara ve bunu haber yapanlara bakınca ne kadar da doğru yolda olduğumuz görüyoruz." diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.