banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Eyyübiye Belediyesi Binlerce Yardım Paketi Dağıttı

 

Eyyübiye Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, ilçe sınırları içindeki yardıma muhtaç vatandaşlara dağıtılmak üzere hazırlanan 5 bin gıda paketi adreslere ulaşmaya devam ediyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne müracaatta bulunan ailelerin ihtiyacına göre yardımlarını sürdüren Eyyübiye Belediyesi, kamuoyunun da takdirini topluyor. Yıl içinde ulaşılan ailelere periyodik olarak yardımlarını sürdüren Eyyübiye Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı ekipler ailelere aynı zamanda danışmanlık ta yapıyor. Mübarek ramazan ayında kendilerine verilen gıda paketleri sayesinde ramazan ayını geçirdiklerini belirten vatandaşlar da Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye teşekkür ettiler. İçinde yağ, şeker, pirinç, bulgur, çay, makarna, mercimek, un gibi temel gıda malzemelerinden oluşan gıda paketleri oluşturulan ekipler vasıtasıyla ailelere teslim ediliyor.

Eyyübiye Belediyesi Akçakale yolu üzerindeki Muhtarlıklar müdürlüğüne ait depodan araçlara konulan yardım paketleri, belediye ekipleri tarafından müracaatta bulunan dar gelirli ailelere teslim edilmek üzere yola çıktı. Yardım paketlerinin dağıtımına katılan ve incelemelerde bulunan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, yardımların periyodik olarak devam edeceğini söyledi. Başkan Ekinci, ‘’Eyyübiye ilçemiz dar gelirli insanların yoğun olduğu bir ilçedir. Haliyle bu anlamda ihtiyacı olan insan sayımız çok daha fazla. Bizler Eyyübiye Belediyesi olarak Sosyal Yardım Müdürlüğümüz aracılıyla saha da tespit edilen çalışmalar sonucunda dar gelirli ailelerimizi tespit ettik. Tespit edilen ailelerimize yönelik uygulamalarımız var. Bu uygulamalardan biri de gıda paketidir. Mübarek bir aydayız, Ramazan ayındayız. Bu Ramazan ayı içerisinde 5 bin gıda paketi hazır durumda ve ekiplerimiz aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışacağız. Buradaki amaçta bir şekilde evine bu tarz temel ihtiyaç maddeleri girmeyen birileri varsa belki bizler bunu yerine getirmiş olacağız. Bizler için belki bir gıda paketidir, onlar için ise bir ay ihtiyacını karşılamasıdır. Dolayısıyla ciddi anlamda önemsiyoruz. Bundan sonraki faaliyetlerimizde de bu tarz sosyal yardımlar konusunda faaliyetlerimizi daha da artıracağız. Bizler tabii insanlarımızla aynı sofrada da bulunuyoruz, bir araya geliyoruz. Bu tarz iftar sofraları da düzenliyoruz. Bir tarafta da gelemeyen insanlarımıza gıda paketlerimizi onlarında evlerinde sofralarını iyi bir şekilde donatmaları konusunda en azından temel ihtiyaçları konusunda bu yardımlarımız inşallah giderilir.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.