banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

EYYÜBİYE BELEDİYESİ İLAÇLAMA EKİBİ İŞ BAŞINDA (videolu)


Eyyübiye ilçe sakinlerinin haşere ve sinekten uzak bir yaz geçirmesi için başlatılan çalışma kapsamında, Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ilaçlama ekibiyle bir araya gelen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci,” Eyyübiye’li vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir yaz geçirmesi için ilaçlama çalışmalarına erken başladık. “ dedi.

8 araç ve 30 personelle vektör kontrol çalışmalarına son teknolojik makinelerle devam eden Eyyübiye Belediyesi ilaçlama ekibi, ilçe sınırları içerisinde bulunan mezarlık, parklar, dere yatakları, doğal su birikintileri, mağaralar bölgesindeki ahırlar, gübrelikler ile insana karşı güvenli olan haşerelerle etkin mücadelesini sürdürüyor. Doğru zaman, doğru yer ve etkin ilaçlama kullanılarak daha sağlıklı bir ilçe oluşturmanın hedefinde olan Eyyübiye Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün ilaçlama çalışmalarına 12 ay boyunca rutin bir şekilde devam edeceği belirtildi. Dünya Sağlık Örgütü listesinde yer alan etken maddeler kullanılarak çalışmalarına devam eden Eyyübiye Belediyesi ilaçlama personeliyle bir araya gelen Başkan Ekinci personele daha sağlıklı ve temiz bir Eyyübiye için nasihatlerde bulundu.

“DAHA TEMİZ DAHA SAĞLIKLI BİR EYYÜBİYE İÇİN ÇALIŞIYORUZ

İlaçlama personeliyle biraya gelen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci daha sağlıklı ve temiz yarınlar için çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini belirtti. Başkan Ekinci, “  Eyyübiye ilçesi malumunuz hayvancılık faaliyetinin yoğun olarak yapıldığı bir ilçedir. Gerek mağaralar bölgesi olsun, gerek mahalle içlerinde bazı vatandaşlarımızın evinin altında ahırlarda hayvan besliyorlar. Bununla ilgili ciddi mücadelemiz devam ediyor. Mağaralar bölgesinde temizlik çalışmalarımız rutin bir şekilde yapılıyor. Burada amacımız sonraki yıllarda da buna izin vermeme adına bir çalışma yapmaktır. Tabi izin vermemek derken mağaralar bölgesinde faaliyet gösteren insanlarımızın ihtiyacı olan tesisleri de kurmak gerekiyor. “dedi.

“AMACIMIZ YAZ AYLARINDA HAŞERESİZ BİR EYYÜBİYE “

Yapılan çalışmalar arasında insan sağlığını direk ilgilendiren konuların başında da ilaçlamanın geldiğini belirten Başkan Ekinci konuşmasını şöyle sürdürdü:”Yeni kurulan bir belediye olarak hemen hemen her alanda elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz. Yine bu çalışmaların bir örneği olan vektör çalışması kapsamında 8 personel ve 30 araçla ilaçlama çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. Özellikle kışlak mücadelesi dediğimiz çalışma kapsamında parklarda, göletlerde ve mağaralarda hastalık etmeni olabilecek her yerle ilgili çalışmamız başlamış bulunmakta. Bu ilaçlama çalışmaları kapsamında kullandığımız ilaçlar da Dünya Sağlık Örgütü’nün listesinde yer alan etkin ilaçlardır. Dolayısıyla havaların ısınmasıyla birlikte insanlarımızın haşerelerle karşı karşıya kalmaması için bir ay önceden çalışmalarımızı başlattık.  Bu çalışmalar kapsamında eksik olan personel de tamamlandı. Bizim vatandaşlarımızdan beklentisi özellikle mağaralar bölgesinde hayvancılıkla ilgilenen vatandaşlarımızın da bu konuda bizlere yardımcı olmalarıdır. Etrafı kirletememek adına düzenlediğimiz çalışmalara uymalarıdır. Bu yapıldığında sadece Eyyübiye’de değil diğer bölgelerde de hastalık etmeni oluşturacak haşerelerinde önüne geçmiş oluruz. Şu an yapılan çalışmayla 1 sivrisinek 35 milyar sivrisineğin azaltılması anlamına geliyor. Karasinekte 70 milyar karasineğin önüne geçmiş oluruz. Eğer ilaçlama doğru yapılırsa ve etkin yapılırsa bunu sağlamış oluruz.  Bu takvim de göz önüne alınarak çalışmalarımıza başladık. Umarım vatandaşlarımız da yaz aylarında haşerelere maruz kalmadan bir yaz geçirmiş olurlar. Tek amacımız bu. Ve bunun oluşması içinde çalışmalarımıza devam ediyoruz.”



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.