banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Eylemci öğrencilerin çok garip şeceresi

Erdoğanın İstanbul ve Ankaradaki öğrenci olayları aynı senaryo değerlendirmesi belgelendi. İstanbulda sahne alan öğrencilerden bazılarının eylem geçmişlerinde Devrimci Karargah örgütü var. Kılıçdaroğluyla da görüşmüşler.

İstanbuldaki protestoya Ankaradan katılan öğrenciler, Çamlıca gişelerinde durdurulmuş, içlerinden biri polisle tartışmıştı.

KILIÇDAROĞLUYLA DA GÖRÜŞMÜŞLER

Aynı öğrenci, dün SBFdeki eylemde de yer aldı. Öte yandan önceki gün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen öğrencilerden ikisinin daha önce İstanbul ve Ankarada IMF, Tekel işçileri, Devrimci

MEDYA TETİKLİYOR
Son dönemde ivme kazanan eylemleri değerlendiren star’a değerlendiren üst düzey bir emniyet mensubu, en büyük etkenin medyanın aşırı ilgisi olduğunu söyledi. Örgütlerin seslerini duyurmak, tabanlarına mesaj vermek, sempatizan kazanmak ve meşruiyetlerini sağlamak için medyayı bilinçli olarak kullandıklarına dikkat çeken polis şefi, geçen hafta İstanbul’da yaşanan öğrenci olaylarının bu sürecin başlangıcı olduğunu kaydetti. Özellikle DHKP-C ve MLKP gibi aşırı sol örgütlerin eylemlerin medyada yer buldukça, bu tür protestoların devam edeceği belirtiliyor. Eylemleri yakından izleyen güvenlik uzmanları, “Eyleme medyanın gösterdiği ilgi örgütler için kıstastır” görüşünü savunuyor.

Karargâh örgütüne yönelik operasyonu protesto gibi eylemlerde de boy gösterdiği ortaya çıktı.

Bu öğrencilerden Aziz Gülerin geçtiğimiz yıl 6 Ekimde meydana gelen IMF olayları, 26 Ocakta Beyoğlu Burger Kingin işgal edilmesi, 1 Nisan 2010da Ankaradaki Tekel eylemleri ve 21 Eylül 2010da Devrimci Karargah terör örgütüne yönelik operasyonları protesto eylemlerinde yer aldığı belirlendi.

Diğer öğrenci Cansu Akkılıçın da IMF ve Devrimci Karargah eylemlerinin yanı sıra İspanyol Kültür Merkezinin işgal edilmesi olayına karıştığı tespit edildi.
Serkan Sağlam / Zaman

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.