banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI Aslanbaba mevkisi Şırnak Mahallesi Enver Aksak

Eylem yapılması yasak olan ve olmayan yerler
Eylem yapılacak ve yapılması yasak olan alanları şöyle; “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanuna göre, ilimizde 2012 yılında yapılacak toplantı ve gösteri yürüyüşleri ile ilgili olarak toplanma alanı, yürüyüş güzergâhı, mitingi alanı, dağılma alanı, afiş ve pankartların asılacağı yerler ile basın açıklaması ve benzer etkinlikler yapılamayacak yerler Valilik Makamınca yeniden tespit edilmiş olup konuyla ilgili duyuru aşağıya çıkarılmıştır.



DUYURU



2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanuna göre İlimizde 2012 yılında yapılacak toplantı ve gösteri yürüyüşleri ile ilgili olarak Toplanma Alanı, Yürüyüş Güzergâhı, Miting Alanı, Dağılma Alanı, Afiş ve Pankartların asılacağı yerler ile basın açıklaması ve benzer etkinlik yapılamayacak yerler aşağıda belirtilmiştir.



1.HALEPLİBAHÇE MİTİNG ALANI: 11 Nisan Fuar Caddesi üzerinde 2372. Sokak ile Haleplibahçe Spor Tesisi arasındaki alan.



Toplanma Alanı: Kurtuluş Parkı ve 11 Nisan Fuar Caddesinin kesiştiği kavşak.

Yürüyüşü Güzergâhı: Toplanma alanından çıkışla, 11 Nisan Fuar Caddesi üzerinden Haleplibahçe Miting Alanına kadar olan yol.

Dağılma Yön ve Yerler: 11 Nisan Fuar Caddesi, Şehit Nusret Caddesi, Haleplibahçe Caddesi, 2372. Sokak.

Afiş ve Pankart Asılacak Yerler: Düzenleme Kurulunun talepleri doğrultusunda, Valilik tarafından olur verilen ve Belediyece sakıncası bulunmayan yerler.



2.TOPÇU MEYDANI MİTİNG ALANI: Cengiz Topel Caddesi, Şehit Nusret Caddesi, Topçular Sokağı ve Cavşak Sokak arasında kalan alan.



Toplanma Alanı: Bediüzzaman Mezarlığı yanı, Legler Kavşağı.

Yürüyüşü Güzergâhı: Toplanma alanından çıkışla Şehit Nusret Caddesini takiben Topçu Meydanına kadar olan yol.

Dağılma Yön ve Yerler: Şehit Nusret Caddesi, Cengiz Topel Caddesi, Meteoroloji Caddesi, Atatürk Bulvarı.

Afiş ve Pankart Asılacak Yerler: Düzenleme Kurulunun talepleri doğrultusunda, Valilik tarafından olur verilen ve Belediyece sakıncası bulunmayan yerler.



3.BASIN AÇTKLAMASI VE BENZER ETKİNLİKLERİN YAPILAMAYACAĞI YERLER:



A ) Hükümet Konağı ve müştemilatı.

B ) Şanlıurfa E Tipi Açık ve Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, önü ve çevresi. C ) 20. Zırhlı Tugay Komutanlığına ait hizmet binaları, önü ve çevresi. Ç ) Şanlıurfa Adliyesi ve müştemilatı.

D ) Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ve Ek Hizmet binalarında ve bu binaların müştemilatlar ile önü ve çevrelerinde.

E) Balıklıgöl Platosu ve müştemilatı.

F ) Eyüp Peygamber Camii Makamı ve müştemilatı, önü ve çevresi.

G) Hacı Ali Şelli Parkı. (Şehirlerarası ve şehir içi ulaşımın bu parkın yanında yer alan genel yoldan sağlandığı, oluşabilecek yoğunluk nedeniyle bu yol ile Atatürk Bulvarının yaya ve araç trafiğine kapanarak vatandaşların mağduriyetlerine yol açılacağı ve kamu düzeninin bozulacağı değerlendirilmiştir.)

H ) Diğer kamu kurumları ve müştemilatlarında yapılacak basın açıklamaları vs. ilgili kurumun en üst yetkilisinin iznine tabidir.



Belirlenen yerler ve gündüz saatleri dışında basın açıklaması ile toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleyenler, basın açıklaması adı altında bir yerde toplanarak basın açıklaması yapılacak yere gitme ve basın açıklaması ile yürüyüş esnasında pankart, döviz açarak, slogan atanlar hakkında eylemleri başka bir suç teşkil etmediği takdirde 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 9/Ç, 11/C, 66 maddeleri, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 6. ve 22. maddeleri ile 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi ve genel hükümler doğrultusunda adli ve idari işleme tabidir” denildi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.