banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Şanlıurfa Expo 2016’da adından söz ettiriyor - Görüntülü



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa süre içerisinde hazırlanan 'Şanlıurfa Bahçesi’nin; Expo 2016 Antalya’da yer almasının ve Şanlıurfa’nın turizm destinasyonunu dünyaya anlatılmasının önemine değinen Başkan Çiftçi, bahçenin yapımında emeği geçenleri özverili çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Expo 2016 Antalya’da 'Şanlıurfa Bahçesi'ni inceleyen Başkan Çiftçi, Şanlıurfa’nın tarihi ve kültürel yapıları olan Göbekli Tepe, Harran evi,  Harran Rasathane Kulesi, Harran Medrese Kapısı, Fırat Nehri’nin yer aldığı alanları; özgün bitkisel çeşitlilikten Urfa Fıstık Ağacı, Nar Ağacı, İsot Fidesi, Pamuk, Halfeti Karagül'ü ve Siverek Ters Lalesi bulunduğu bahçeyi gezerek, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin kapsamlı bir çalışmaya imza attığını söyledi.

 ŞANLIURFA HER YERDE, BÜYÜKŞEHİR HER YERDE

 ‘Çiçek ve Çocuk’ temalı Expo 2016 Antalya açılışı öncesinde 'Şanlıurfa Bahçesi’nde açıklama yapan Başkan Nihat Çiftçi, “20 gün içerisinde temanın projesinin hazırlanması ve yapılması noktasında büyük bir özveri ortaya koyuldu. 53 ülkenin katıldığı, Türkiye’den 10 Büyükşehir Belediyesi'nin yer aldığı, dünyanın en büyük 2. Oditoryumunda Şanlıurfa’yı tanıtmak amacıyla gerek Harran kümbet evleriyle, eski rasathanesiyle ve 12 bin yıllık Göbekli Tepesi'yle Expo 2016 Antalya’da güzel bir bahçe yaptık. Büyükşehir Belediyesi olarak Şanlıurfa’nın turizm açısından bütün değerlerini tanıtmanın derdi içerisindeyiz. Amacımız Şanlıurfa’yı tanıtmaktır. Burada kurmuş olduğumuz bahçede Şanlıurfa’nın bereketli topraklarında yetişen bitkileri de yetiştirerek gelen ziyaretçilere sergiliyoruz. 20 günlük büyük  bir özveriyle bu kadar güzel bir iş çıkartan arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Allah’ın izniyle dünyanın her yerine açılacağız. Şanlıurfa her yerde, Büyükşehir her yerde” şeklinde konuştu.
 
Antalya'da 52 ülkenin katılacağı, 8 Milyon ziyaretçinin beklendiği ve açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yapacağı “Expo 2016 Antalya” oditoryumunda Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan  Şanlıurfa'nın tarihi değerlerinin inşa edildiği turizm bahçesi misafirlerini ağırlayacak.

“Expo 2016 Antalya” oditoryumunun açılışına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin yanı sıra; Şanlıurfa’dan Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz ve meclis üyeleri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.