banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

'Evlerinizin ve dükkânlarınızın anahtarını bize bırakın gidin'

Diyarbakır’ın Merkez Sur ilçesine bağlı Fatih Paşa Mahallesinde polis ve PKK’liler arasında çıkan çatışmalarda kepenk kapatan esnaf, “Biz onlara yeter artık hendek kazmayın diyoruz, onlar da bize ‘Evlerinizin ve dükkânlarınızın anahtarını bize bırakın gidin’ diyorlar.” diyerek duruma tepki gösterdi.

Zaman zaman şiddetli çatışmanın yaşandığı Fatih Paşa Mahallesinde sokaklar beyaz örtülerle kapatılırken kepenk indiren esnaf ise âdete isyan etti.

İsmini vermek istemeyen toptancı esnafı,  çıkan çatışmalardan dolayı kendisinin de mağdur olduğunu, 3 gündür dükkânının kapalı olduğunu belirterek, “Yeter artık seçimden önce burada çıkan çatışmada dükkânımın camları kırılmıştı ve içi harap olmuştu. Ben daha yeni bu dükkânı toparlayıp camlarını taktırdım ama dün çıkan çatışmada yine camlarım kırıldı. Bıktık artık Allah bunlara sebep olanların belasını versin.”  dedi

“Bize evlerinizin ve dükkânlarınızın anahtarını bırakın gidin diyorlar”

“Dikkat edelim bizi izliyor olabilirler.” diyen bir başka esnaf ise korku ve endişe içerisinde düşüncelerini aktarırken, “Seçim de bitti her iki tarafta istediğini aldı. Mahallemizde hendeklerin kazılmasını istemiyoruz. Seçim bitti çatışmada bitti zannettik. Anlayamıyorum kim ne istiyor. Dükkânlarımız 3 gündür kapalı ve zara görüyor. Allah buna sebep olanların belasını versin. Biz onlara yeter artık hendek kazmayın diyoruz, onlar da bize ‘Evlerinizin ve dükkânlarınızın anahtarını bize bırakın gidin’ diyorlar.” diye konuştu.

Sur ilçesinde ise çatışmalar ara ara devam ediyor.  (Yunus Sırat - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.