banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Evlerine dönen Derikliler gördüklerine inanamadılar

Derik uygulanan 8 günlük sokağa çıkma yasağı dün saat 13.00 itibariyle sona ermesinden sonra evlerine dönen ilçe halkı gördükleri manzara karşısında şok geçirdiler. Yaşanan çatışmalardan dolayı ilçeyi terk eden halk, eve döndüklerinde kapılarının kırılıp değerli eşyalarının çalındığını, kalan kısmının ise kullanılamaz hale geldiğini gördüler.

Çıkan çatışmalardan dolayı bazı işyerlerinin zarar gördüğü dikkat çekerken, kimi evlerin ise yakılarak kullanılamaz hale geldiği, hayvanların telef olduğu ve ilçedeki Namık Kemal İlk ve Ortaokulu ile bir taziye evinin de çatışmalarda tahrip olduğu görüldü.

İlçenin cadde ve sokaklarında görülen çok sayıdaki boş kovan, şiddetli çatışmaların yaşandığını gözler önüne sererken, açılan hendek ve kurulan barikatların ise olduğu gibi durduğu gözlendi.

Sokaklardaki bombalardan dolayı kaybolan hayvanlarını arayamadığını söyleyen Ahmet Ecer, “Kapı ve pencerelerimizi kırmışlar. 3 tane küçükbaş hayvanım kayıp. Sokaklarda bomba, mayın var onun hiçbir yere gidemiyoruz. Hayvanlarımın akıbetini bilmiyorum.” diyerek serzenişte bulundu.

“Sadece evimizi yakmadıkları kalmış”

Değerli eşyalarının çalındığı kalanların ise kullanılamaz hale geldiğini belirten Hacire Karagül, “Bu yıl ailece İzmir’e çalışmaya gitmiştik. Bin 700 TL paramız, 3 Cumhuriyet altını, oğlumun bilgisayarı ile dükkânda sattığı tekel sigaralar vardı, hepsini çalmışlar. Klimamızı kırmışlar, eşyaların tümünü mahvedip kullanılamaz hale getirmişler. Yani sadece evimizi yakmadıkları kalmış.” diyerek mağduriyetini dile getirdi.

Hacire hanımın eşi Remzi Karagül ise hırsızların kendilerini 4 bin 500 TL zarara uğrattıklarını söyledi.

“Yaklaşık 40 bin maddi zararım var”

İşyerine roket isabet eden esnaf Adnan Koyuncu da “Halk olarak iki ateş arasında kaldık. Dükkânıma roket isabet etmiş ve yaklaşık 40 bin TL civarında maddi zararım var. Bu tür olayları tasvip etmiyoruz. Allah hakkımızda hangisi hayırlı ise onu yapsın inşallah.” dedi.

“Rabbim mazlumların hakkını zalimlere bırakmaz”

Bu acıyı bize yaşatanlardan kıyamet günü davacı olacaklarını belirten Fatma Koyuncu, “Roket atıldığında ben ve çocuklarım evin içerisindeydik. Roket dükkânımıza isabet edip patlayınca evimiz sarsıldı. Zaten dükkân kullanılamaz hale geldi. Evdeki Tüm camlar klimamız yani tüm eşyalarımız zarar gördü. Çocuklarımız çok korktu. Bu acıyı bize ve çocuklarımıza yaşatanlardan kıyamet günü davacı olacağız ve onlardan hesap soracağız. Rabbim hem bizim hem de tüm mazlumların hakkını zalimlere bırakmasın inşallah.” şekilinde konuştu. (Mehmet Aslan / Abdullah Demir-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.