banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

Ev yandı Kur'anı Kerim yanmadı

Amasya'da bir ev yangınında Kur'an-ı Kerim'in yanmaması şaşkınlığa sebep oldu.
Amasya merkeze bağlı Şeyhcui Mahallesi'nde tek katlı bir evin bacasının tutuşması sonucu çıkan yangında evin çatısı ve 2 odası büyük ölçüde hasar görürken, evden itfaiye görevlisi tarafından çıkarılan Kur'an-ı Kerim görenleri hayretler içinde bıraktı. Amasya Belediyesi'nde 10 yıldır itfaiye eri olarak çalışan 46 yaşındaki Osman Aygır tarafından çıkartılan Kur'an-ı Kerim'in sadece kenarları hasar görürken, harflerinin zarar görmemesi görenleri şaşkına çevirdi.
İçeri girdiğinde yatakların yandığını belirten itfaiye eri Osman Aygır, "Kur'an-ı Kerim'in kenarlarından tutuştuğunu gördüm. İçerisi yanmamıştı. Sonra alevin içinden aldım. Kur'an-ı Kerim'i dışarı çıkardım, çok şaşırdım. Çünkü yataklar yanıyordu, Kuran-ı Kerim yanmıyordu. Sadece kenarlarında hafif bir alev vardı" diye konuştu.
Ev sahibi Cemil Ustaoğlu ise köylerindeki bağda gün boyunca çalıştıklarını ve geldiklerinde banyo sobasını yaktıklarını, sonrasında ise bacanın tutuştuğunu ve itfaiyeye haber verdiklerini dile getirdi.
Yangın söndürme işlemlerini Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akbaş da izledi.

Murat Çelik / İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.