banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

Ev hanımlarına madde kullanımı ile mücadele semineri verildi

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan seminerde, ev hanımlarına uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin zararları anlatıldı.

Şehitkamil Karşıyaka Sosyal Tesisinde düzenlenen “Madde Kullanımı ile Mücadele” konulu seminere, ev hanımları yoğun ilgi gösterdi. Madde Kullanımı ile Mücadele Büro Amirliği Talep Azalttım Uzmanı Polis İsmail Uzkar, uyuşturucu maddenin toplum yapısına ne denli zararlar verebileceği hakkında detaylı bilgiler verdi.

Aileleri çocuklarını hiçbir zaman başıboş bırakmamaları konusunda uyaran Uzkar,  “Uyuşturucu ve uyarıcı maddeler, aklı ve bedensel yapıyı ciddi anlamda bozarak fizyolojik ve psikolojik yapıda tahribata yol açmaktadır. Her tür uyuşturucu ve uyarıcı madde bireyin aile ve toplumdaki yapısına zarar vererek, kişinin yaşam kalitesini yok eder. Madde kullanan bir kişi sağlıklı düşünemez, mantıklı kararlar veremez. Madde bağımlısı bir birey günlük hayatında yapması gerekenleri yapamadığı gibi, zihinsel olarak adeta kullandığı maddenin hükmü ve kontrolü altındadır.”dedi

Madde bağımlılığını engellemede en büyük görevin ailelere düştüğünü belirten Uzkar daha sonra, “Aileler çocuklarını hiçbir zaman başıboş bırakmamalıdır. Aileler çocuklarının kimlerle konuşup vakit geçirdiğini iyi bilmeli. Eğer ki aileler çocuklarına sahip çıkmaz onlarla ilgilenmezlerse, çocukları tehlike arz eden kişilerle yakınlaşırlar. Ailesinden ilgi bekleyen çocuklar, aradığı ilgiyi ailesinden bulamazsa, çeşitli zarar ve kötü alışkanlıklar görecekleri kişileri kendilerine dost görüp, madde kullanımına alışabilmektedirler.” İfadelerine yer verdi.

Uyuşturucu madde ile mücadele için yapılan seminerin olumlu geçtiğini ifade eden ev hanımları, “Uyuşturucudan korunma ve çocuklarımızın uyuşturucu maddelere başlamaması için neler yapmamız gerektiğini öğrendik. Gece yarılarından sonra çocuklarımızı dışarıya göndermememiz konusunda uyarılar aldık. Madde bağımlılığın çocuklarımız üzerinde nasıl ve ne gibi durumlarda başlandığı, ebeveynler olarak nelere dikkat etmemiz gerektiği ve uyuşturucu madde bağımlılığının önlenmesi açısından gerekli tedbirlerin nasıl alınacağı hakkında detaylı bilgiler aldıklarını” belirttiler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.