banner2
Öne Çıkanlar Urfa haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği

Euro 'diesel' city

Pazartesi günü Türkiye gündemine konu olan Karaköprü’deki felaket üzerine Şanlıurfa’da hergün yüzlerce insanın bulunduğu hastane, alışveriş merkezi, otel, okul, iş merkezlerinin yanıbaşındaki petrol istasyonları tartışma konusu oldu.
Karaköprü’deki felaket sonrasında “Bütün Türkiye ders almalı” şeklinde açıklama yapan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba’nın bu konuda ne yapacağı da merak konusu. 4 Temmuz’da olağan toplantısını yapacak Belediye Meclisi’nin olağan gündeminde bu konu yok.
Peygamberler Şehri ve belediyemizin yıllık 15 bin Euoro aidat ödeyerek “euro city” yaptığı Şanlıurfa’da petrol istasyonlarının yer, ruhsat ve standartlara uygunluğu konusunda hayli kuşku var. Sektördeki kural, kontrol ve standartların zaman zaman hatır, güç ve rant paylaşımları nedeniyle göz ardı edildiği yönünde ciddi iddialar var.
Kamuoyu başta Vilayet ve belediye olmak üzere ilgili bütün kuruluşlardan bu kuşkuları giderecek, gerekli önlem ve düzenlemeleri yapacak adımları bekliyor.
Şanlıurfa'da petrol istasyonları özellikle şehir içerisindeki en işlek caddelerde kurulmasının sebebi ne olarak görülüyor bilinmez yapmış olduğumuz izlenimlerde "Valiliğe sıfır" "Hastane'ye sıfır" ve "İş merkezlerine sıfır" petrol istasyonlarının olduğunu gördük. Allah korusun bu olayın o bölgede değil de bu bölgelerde olsaydı diye düşündüğümüz zaman bile tüylerimiz diken diken oluyor. Bu konuda yetkililerin acilen bu olayların tekrarlanmaması için önlem almaya davet ediyoruz.
Şanlıurfa'nın Karaköprü Beldesinde Petrol istasyonunda geçtiğimiz günlerde meydana gelen patlamada 1 kişinin ölmesine, 3'ü ağır 21 kişinin yaralanmasına, 200 ev ve 17 aracın hasar görmesine yol açan patlama gözleri diğer şehir içinde bulunan petrol istasyonlarına çevirdi.
Karaköprü Beldesinde meydana gelen patlamanın ardında olay mahallinde meydana gelen yaralar sarılmaya çalışılırken şehir içindeki petrol istasyonlarından vatandaşlar bir hayli ürkmeye başladı.
Karaköprü'de meydana gelen patlamanın ardından vatandaşlar; "Özellikle şehrin en işlek caddelerine kurulan petrol istasyonlarının "Patlamaya hazır bir bomba" olarak nitelendiriyorlar. Vatandaşlar; "Şehrin içinde bulunan petrol istasyonlarının şehir dışında yapılmasını ve yetkililerin petrol istasyonlarına ruhsat verirken daha dikkatli olmasını" istediler.
Vatandaşlar; "Meydana gelen patlamanın ardından endişeli olduklarını ve şehir içinde bulunan diğer petrol istasyonlarına yönelik yetkililerin acilen önlem almaları gerektiğini bu olayların tekrarlanmaması için önlemlerin alınmasının şart olduğunu" söylediler.
PATLAMANIN ÖN RAPORU AÇIKLANDI
Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'nın Karaköprü Beldesinde meydana gelen patlamanın ardında Şanlıurfa İtfaiye Müdürü Abdurrahman Ayıldağ patlamanın neden kaynaklandığını bir ön rapor olarak açıkladı.Ayıldağ; "Pazartesi meydana gelen olaya 11 araç ve 30 civarında personel ile yangına müdahale ettiklerini" belirtti.
Yaklaşık 4 saat boyunca bölgede söndürme ve soğutma çalışması yaptıklarını söyleyen Ayıldağ, ilk aşamada herkesin LPG tankının patladığı yönünde görüş bildirdiğini ancak yaptıkları inceleme sonunda bunun doğru olmadığını belirlediklerini ifade etti.
"Patlamayla ilgili bir ön rapor hazırladıklarını. Raporlarına  göre, gaz sızıntısı değil, gaz sıkışmasından dolayı patlama meydana geldiğini söyledi. Ayıldağ sözlerine şöyle devam etti; "LPG sızıntısında gaz, doğalgaz gibi havaya değil yere iner. Petrol istasyonunda, henüz tanktan mı, aktarım borularından mı, yoksa vanalarından mı kaynaklandığını bilmediğimiz bir sızıntısı oluyor ve gaz istasyona göre altta kalan işyerine doluyor. Sızan LPG, Cumartesi ve Pazar günleri kapalı olan bu işyerinde sıkışıyor ve Pazartesi günü açıldıktan kısa süre patlama meydana geliyor. Birçok sebep bu patlamaya etken olabilir, işyeri açıldıktan bir süre sonra meydana geldiği için patlamayı tetikleyen unsuru henüz belirleyemedik. Ancak patlamada yaralanan işyeri çalışanlarının sigara kullanmadığını öğrendik, patlamanın sebebinin çakmak veya sigara olmadığını söyleyebiliriz." diye konuştu.

GAPGündemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.