banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Esnaftan DEDAŞ'a elektrik kesintisi tepkisi

Diyarbakır 3’üncü Sanayi Sitesi’nde çalışan esnaf, her gün defalarca elektriklerinin kesildiğini belirterek duruma tepki gösterdi.

Sürekli yaşanan elektrik kesintilerinin kendilerini zor durumda bıraktığını belirten esnaf, Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) yetkililerine çağrıda bulunarak, sorunlarının giderilmesini istediler.

3’üncü Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Cengiz, “Sanayi sitesinde yaklaşık 2 bin tane işyerimiz var. Diğer sıkıntıların yanında elektrik sıkıntımız da var. Haftada yaşanan 2 ya da 3 saatlik elektrik kesintileri bizi çok güç durumda bırakıyor. DEDAŞ’ı arıyoruz ama kendimize doğru dürüst muhatap bulamıyoruz. Gerçekten sıkıntılarımız büyük.” dedi.

Sanayi sitesi esnafından Ahmet Kaplan ise “Günde ortalama 4 ya da 5 sefer elektrikler kesiliyor ve faturalar çok yüksek geliyor. Hizmet yok. Elektriklerimizin sık sık kesilmesinin en büyük sebebi, sitelerimizin hepsinde jeneratörün olmasıdır. DEDAŞ, elektrikleri kesip jeneratörler devreye girdiği zaman müteahhit firmalar ayrı bir hat çekmedikleri için otomatikman saatlere para yazılıyor. Böylece kullanılan jeneratörlerden de para kazanıyorlar. Sorunumuzun giderilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman, M. Hüseyin Temel- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.