banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı Kökünü Kurutma Operasyonu

Esnaftan belediyeye yol tepkisi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DİSKİ)'nin Merkeze bağlı ilçelerde yaptığı yer altı çalışmalarından sonra geriye bırakılan çukur ve bozuk yollardan dolayı esnaf tepki gösterdi.

Merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri mahallesinde belediyenin yer altı çalışmalarının bitmesinin üzerinden yaklaşık bir ay geçmesine rağmen çalışma yapılan yerlerdeki çukurların kapatılmaması ve asfaltlanmaması üzerine esnaf tepki gösterdi. Belediyenin çalışmalarının sonucu olarak ortaya çıkan durumdan şikayetçi olan esnaf, mağdur olduklarını dile getirdi.

“Oluşan tozdan iş yapamaz hale geldik”

Sıkıntılarını anlatan Hayrettin Fidan adlı esnaf, “Ben burada esnafım ve burası bir aydan fazladır asfaltsız bir durumdadır. Caddemiz toz duman içerisinde olduğu için eşyalarımız zarar gördü bundan dolayı da iş yapamaz hale geldik. Bundan dolayı eşyalarımızı yarı fiyatına veriyoruz ve belediyenin zulmünden dolayı yakında işi terk etmek zorunda kalacağız. Biz şuan toz duman içerisindeyiz ve insan adeta isyan ediyor.” dedi.

“Yetkililerden sonuç alamadık”

Belediyeyi aramalarına rağmen herhangi bir çalışmanın yapılmadığını söyleyen Fidan, “1 aydır buraya su kanalı yapmışlar ve buraları asfaltlamadan ise çekip gitmişler. Bundan dolayı biz de tozun havalanmaması için kendi imkânlarımız ile her sabah buraları yıkıyoruz. Buraları her sabah yıkadığımızdan dolayı bu ay benim su faturam 190 TL gelmiş. Ben burada ödeyeceğim su faturası kadar para zor kazanıyorum ve kazandığım parayı ise gidip su faturasına veriyorum. Bu caddenin yapılması için belediyeyi ve muhtarı arayıp buraların yapılmasını istedik ama ne yazık ki her hangi bir sonuç alamadık.” ifadelerini kullandı.

“Belediye başkanı bir zahmet gelip durumumuzu görsün”

Son olarak yetkililere seslenen Fidan, “Artık yeter. Buraya belediye 35 günden fazladır el atması gerekiyor ama bir türlü el atmıyor. Bu halkın size oy vermelerinin sebebi halka hizmet etmenizdir. Ama maalesef koltuklardan zahmet edip kalkmıyor ve bu halka hizmet etmiyorsunuz. Bu cadde sakinlerinin hepsi belediye tarafından mağdur edilmiş ve hepsi de şikâyetçidir. Ama belediye başkanı maalesef koltuğunda oturuyor ve bir gün bile gelip halkı sormuyor.” şeklinde sitem etti. (Ali Adiyaman / Hüseyin İçli - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.