banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Esnaftan Belediyeye şeffaflık çağrısı
Yaptıkları açıklamalarla belediyenin uygulamalarını kamuoyuna yansıttıkları için baskı altına alındıklarını iddia eden kooperatif yetkilileri, ihalelerle ilgili iddia ve sorularına belediyeden açıklama bekliyor.
Kooperatiflerin belediyeye yönelik son açıklamaları şöyle:

“SENELİK 3 MİLYON TL GETİRECEK BİR İHALE DURUP DURURKEN NEDEN İPTAL EDİLİR. VE İHALENİN  YAPISI GELİR GETİRİCİ 2886 YASA KAPSAMININ DIŞINA ÇIKARTILIP  NEDEN 4734 KAPSAMINDA HİZMET ALIMINA DÖNÜŞTÜRÜLÜR?”

           “Bekledik bir açıklama yapılır diye ancak hiçbir açıklama yapılmadı. İşte Urfanın kaderi budur. En iyi belediye web sitesi ödülü almakla övünen Urfa belediyesinden tık yok. Koca bir ihale yapılıyor ama hiçbir basın açıklaması yok. Urfa belediyesinin en önemli sorunu ŞEFFAFLIK´tır. Sanki mit belgesini saklar gibi evraklar, olaylar kamuoyundan saklanır, gizlenir. Buradaki olayda budur. İş yine bize düşüyor.

 Şanlıurfa belediyesi  04.01.2011 Tarihinde  mevcut  55 aracın tekrardan ihalesi yaptı. Doğrusunu söylemek gerekirse bizim içinde sürprizdi çünkü  bu ihale daha önce yapılmış ve yasaya göre ihale süreçleri devam ediyordu. Bu ihaleyi  YENİBOSNA KOPERATİFİ %27 `lik kırımla kazanmıştı. 24.10.2011 tarihinde sözleşme imzalamış ve süresi 90 gün üzerinden 24.01.2012 tarihinde doluyordu. Eğer  bu şirket araç getirmezse kesin teminatı yanacak ve ihale %26 kırımla ihalede 2. Olan BELSAN A.Ş´ye kalacaktı. Bu ihale ile BELEDİYE AYLIK ORTALAMA 250.000 TL GELİR GELECEKTİ. Yıllık bazda 3 milyon tl'dir. Ne olduğu bilinmez bir şekilde ihale ARALIK ayında iptal edilmiş ve yeni ihale kararı alınmıştır.Gerçeklerin peşinde olarak  biz yine ihalenin teklif veren taraflarından biriydik.
           Özel halkotobüsçüleri olarak bu ihale ve BELSAN gerçeği ile ilgili açıklamamızı önümüzdeki hafta içinde ihale sonuç evrağı bize ulaştığında kapsamlı bir rapor halinde kamuoyuna açıklayacağız. Ama öncelikli olarak yaklaşık 15 milyon tl´lik bir ihale ile ilgili bilgi vermek FAKKIBABA belediyesine düşmektedir. Şuan için sadece şunu söylüyoruz.

SENELİK 3 MİLYON TL GETİRECEK BİR İHALE DURUP DURURKEN NEDEN İPTAL EDİLİR. VE İHALENİN  YAPISI GELİR GETİRİCİ 2886 YASA KAPSAMININ DIŞINA ÇIKARTILIP  NEDEN 4734 KAPSAMINDA HİZMET ALIMINA DÖNÜŞTÜRÜLÜR ?
          Yaptığımız görüşmeler sonucu ulaşım sektöründeki bilgi eksikligini görüp bir basın masası oluşturduk ve Yaklaşık 20 gündür de gerekli açıklamaları yapıyoruz. Basın açıklamaları ile FAKKIBABA BELEDİYESİNİN ipliğini pazara çıkarmaya başladık ve bu birilerini çok rahatsız etmeye başlamışki hafta içinde açıklayacağımız şekillerle çok ciddi baskı altına alındık.

Şimdilik bu kadarlık açıklamayla yetinirken sizin için derledigimiz, 55 yeni aracın ihale serüveni aşağıda sunulmuştur.
 

55 ARACIN  İHALE  SEYİR  DEFTERİ:

1.İHALE:
          İlk ihale 10.02.2011 tarihinde yapıldı.İhaleyi  %4 ile belsan a.ş kazandı.ihaleye teklif vermek isteyen halkotobüsçüleri ,ihaleye alınmadılar.Bunun üzerine özel halkotübüsçüleri  Şanlıurfa idare mahkemesinde ihale iptal davası açtılar.idare mahkemesi  07.07.2011 tarihli 2011/818 sayılı yürütmeyi durdurma kararı ile ihaleyi iptal etti.


2. İHALE:
           Şanlıurfa belediyesi ,mahkemenin vermiş olduğu karar üzerine bir encümen kararı almıştır.Encümen kararında yeni ihale kararı alınmış olup,ihale bitene kadarda  belsan a.ş´ye  bu 55 aracı %4´lük bir payın belediyeye ödenmesiyle geçici ruhsat vermişlerdir.İhale  08.09.2011 tarihinde yapılmış.ihaleye sonucuna göre koperatifler adına ihaleye giren Mustafa culban %20.7,belsan a.ş %21,s.s 330 nolu yenibosna koperatifi %21.10 ile ihaleyi kazanmıştır.

          ( Bu sonuç üzerine koperatifler  belsan a.ş´ye verilen %4  lük geçici ruhsata ve 55 aracın kökten iptali için Şanlıurfa idare mahkemesinde dava açtılar.davalar halen devam etmektedir.)
           İhale 2886 sayılı ihale kanuna göre yapılmıştır.Bu yasaya göre yapılan ihale 15 gün içinde belediye başkanınca onanır veya iptal edilir.bu ihale 24.09.2011 tarihinde belediye başkanınca onaylanmıştır.ihale süreci 24.10.2011 tarihinde yenibosna koperatifi ile sözleşme yapılmış olup,bu şirketin 55 araç getirme süresi teknik şartnameye göre 90 gün olup bu süre 24.01.2011 süresinde dolacaktı.Bu aşamada şirket ihaleden çekilmiş ve 2. Olan Belsan a.ş de ihaleyi imzalamamışır.

3.İHALE:
Son ihale 04.01.2012 tarihinde yapılmıştır.burada işin yapısı ve ihale konusu değişmiştir.ilk 2 ihale 2886 sayılı yasaya göre gelir getirici ihale hüviyetinde iken;son ihale ile belediye 4734 sayılı ihale ile hizmet alımına gitmiştir.55 tane 9 metrelik araç ve 12 idare malı araç kiralama ve toplamda 230 personel alımı yapmıştır.ilk iki ihalede toplu taşıma işini şirketelere verirken son ihale  ile toplu taşıma işini kendisi işletmeye başlamıştır.

GAP Gündemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.