banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Paylaşan Eller

Diyarbakır’da gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, Doğu ve Güneydoğuda meydana gelen şiddet olaylarının esnafı iflasın eşiğine getirdiğine dikkat çekerek, iktidarın politikalarını  eleştirdi.

Esnafın kan ağladığına dikkat çeken Bozan, yaşanan çatışmalar ve sokağa çıkma yasağının Doğu ve Güneydoğunun bütününde ekonomik faaliyetlerin sıfıra indiğini belirtti.

‘Esnaf kan ağlıyor’

Satış yapamayan esnafın çekini ve senedini ödeyemez durumda olduğunu kaydeden Bozan, bölgeye gelen nakliye firmalarının pahalı olduğunu söyledi.

Her ay 2 yüz bin, yılda ise 2 milyon turistin yaşanan şiddet olayları nedeniyle rezervasyonlarını iptal ittiğini ve bu sebeple otellerin kapandığını ifade eden Bozan, restoran ve benzeri daha bir çok işletmenin de kapanmak üzere olduğunu ifade etti.

‘Ak Parti 13 yıllık iktidarı boyunca terörü şehre indirdi’

Bozan, esnafın ödemelerini yapabilmesi ve dertlerine çare olabilmesi için devletin esnaflara faizsiz kredi vermesi gerektiğini belirterek, “Ak Parti 13 yıllık iktidarı boyunca terörü şehre indirdi. Şehirlerde ilçelerde vatandaşın can güvenliği zaten sağlanmamış durumda iken, seçim güvenliği dahi tartışılmaktadır.  Mevcut sorunlar çözülemediği gibi, bu sorunların katmerleştiğini de görüyoruz.” dedi. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.